APU a oprit ofensiva inamicului în direcția slavă, ocupanții au suferit pierderi/foto facebook.com/28brigade APU a oprit ofensiva inamicului în direcția slavă, ocupanții au suferit pierderi/foto facebook.com/28brigade

Forțele Armate ale Ucrainei au oprit ofensiva ocupanților ruși și au împins inamicul în direcția slavă.

Șapte atacuri inamice au fost respinse, în special, opt vehicule blindate de luptă și trei mașini au fost distruse, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Ucraina, Alexander Motuzyanik.

“Armata rusă avansa în direcțiile Bolshaya Kamyshevakha, Vernopolya, Dubravny, Dolina și Bogorodichny. În total, AFU a respins cu succes șapte atacuri rusești, a distrus patru tancuri, trei sisteme de artilerie…”,- a remarcat vorbitorul.

Amintiți-vă că trupele ruse au invadat teritoriul ucrainean dimineața devreme pe 24 februarie. Kremlinul nu a declarat război Ucrainei, ci a numit acțiunile forțelor sale o “operațiune specială”, inclusiv pentru “denazificarea” cetățenilor statului nostru.

În primul rând, dușmanii au aruncat bombe asupra instalațiilor militare, apoi au atacat locuințele civililor, au fost multe victime și răniți. Mai târziu, invadatorii au încercat să avanseze în estul țării noastre.

Soldații ucraineni au dat o mustrare demnă inamicului. Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a raportat că, începând cu 6 iunie, aproximativ 31.250 de ocupanți, inclusiv 1.386 de tancuri, au fost distruși pe pământul nostru.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *