în același timp, aviația ucraineană a efectuat peste 14 greve asupra punctelor forte și a locurilor de concentrare a forței de muncă și echipamentelor inamice.

 APU a respins atacurile inamice/foto Unian, Arsen PetrovAPU a respins atacurile inamice/foto Unian, Arsen Petrov

militarii Forțelor Armate din Ucraina au respins cu succes atacurile invadatorilor ruși în zonele A 11 așezări de pe câmpul de luptă.

Acest lucru este menționat în informațiile operaționale ale Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina pe rețeaua socială Facebook.

“Unitățile Forțelor de apărare continuă să-și mențină pozițiile și nu permit inamicului să avanseze pe teritoriul Ucrainei. A fost posibil să respingem cu succes atacurile ocupanților ruși în zonele așezărilor din pepinieră, rusă tishki, Grigorovka, Zaitseve, Mayorsk, Nikolaevka al doilea, Soledar, Bakhmutskoye, Bakhmut, Dolina și Opytnoye”, spune rezumatul.

În același timp, în timpul zilei, pentru a sprijini acțiunile grupurilor terestre, aviația forțelor de apărare din Ucraina a efectuat mai mult de 14 greve asupra punctelor forte și a locurilor de concentrare a forței de muncă și a echipamentelor inamice. De asemenea, unitățile de apărare aeriană ale trupelor ucrainene în direcții diferite au distrus două aeronave Su-25, un elicopter Ka-52 și două UAV-uri.

În același timp, în regiunea Herson, lângă digul gol, numai în ultima zi, ca urmare a daunelor provocate de foc, pierderile inamice s-au ridicat la aproximativ 70 de persoane, mai mult de jumătate dintre ele au fost ucise. Două instalații de artilerie autopropulsate” Acacia ” au fost distruse în apropierea satului Tavriysk, alte două au fost avariate, pierderea forței de muncă este clarificată.

De asemenea, a devenit cunoscut faptul că una dintre diviziile de artilerie ale inamicului, care operează în direcția Kherson, a pierdut până la 60% din personal și echipament și este considerată incapabilă. Datorită complexității logisticii, există o lipsă de combustibil și muniție în unitățile inamice.

“Trupele de rachete și artileria grupurilor noastre terestre continuă să îndeplinească sarcini de război contra-baterie, încălcări ale sistemului de control și sprijin logistic, distrugerea focului forței de muncă inamice și a echipamentului militar”, se spune în rezumat.

Citește și:  Condiții infernale: în Avdiivka, ofițerii de poliție au fost acoperiți de artileria rusă în timpul salvării oamenilor Federația Rusă pregătește din nou un proces asupra “Azov” din cauza contraofensivelor de succes ale Forțelor Armate ale Ucrainei-Andryushchenko Forțele armate ucrainene și-au recunoscut implicarea în exploziile din Crimeea ocupată

Potrivit Statului Major General, inamicul continuă să-și concentreze eforturile asupra stabilirii unui control deplin asupra teritoriului regiunii Donetsk, menținând zonele capturate din Kherson, părți din regiunile Kharkiv, Zaporozhye și Mykolaiv. Efectuează în mod constant recunoașterea aeriană de la vehicule aeriene fără pilot, continuă să ia măsuri pentru îmbunătățirea logisticii trupelor sale.

În ziua curentă, inamicul a provocat mai mult de 8 rachete și 10 lovituri aeriene asupra obiectelor de pe teritoriul Ucrainei. În special, infrastructura din zonele așezărilor din Harkov, Tsirkuny, Bolshye Prokhody, Slavyansk, Seversk, Kramatorsk, Bogoyavlenka, Konstantinovka, Dorozhnyanka, Olgovskoye, Belogorka, Kostroma, Sukhoi Stavok, Bezymyannoe, Andreevka și Belaya Krinitsa au suferit

Rezumatul spune că situația din direcțiile Volyn și Polessky rămâne neschimbată. Anumite unități ale Forțelor Armate din Belarus continuă să îndeplinească sarcini în zonele învecinate cu Ucraina.

“Amenințarea cu rachete și atacuri aeriene pe teritoriul Ucrainei din spațiul aerian și teritoriul Republicii Belarus rămâne”, a remarcat Statul Major General

În același timp, ocupanții ruși din alte direcții au continuat să efectueze distrugerea focului obiectelor militare și civile din Ucraina.

După cum sa raportat anterior, conform prognozei militare, războiul Rusiei împotriva Ucrainei va continua în 2023. Acum, situația din față nu se încadrează nici în cadrul blitzkriegului conceput de ruși, nici în alte războaie din secolul XXI.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *