Forțele Armate ucrainene distrug ocupanții din sudul Ucrainei/foto facebook.com/GeneralStaff.ua Forțele armate ucrainene distrug ocupanții din sudul Ucrainei/foto facebook.com/GeneralStaff.ua

Comandamentul Operațional” Pivden ” a raportat distrugerea a 35 de ocupanți ruși și o grevă asupra a două depozite de muniții inamice din districtele Skadovsky și Berislavsky din regiunea Kherson.

Acest lucru este menționat într-un mesaj de pe pagina de Facebook a Comandamentului cu privire la rezultatele situației operaționale actuale din sudul Ucrainei pentru 21 iulie.

Se remarcă faptul că situația din zona operațională din direcția South Bug este dinamică, tensionată, dar controlată.

“Inamicul continuă să desfășoare acțiuni defensive, ținându-se de liniile de retragere. După pierderile suferite, personalul celei de-a 34-a brigăzi separate de puști motorizate a forțelor de ocupație refuză să intre în luptă”, a spus Comandamentul.

Până seara, inamicul a provocat o “grevă de disperare” a aviației în zona Potemkin. Militarii ucraineni nu au suferit pierderi, iar ocupanții s-au retras.

“Dar aviatorii noștri au efectuat opt lovituri asupra pozițiilor inamice și a proviziilor în timpul zilei de luptă. Cinci lovituri au fost efectuate de bombardiere și avioane de asalt, iar trei de perechi de elicoptere”, se arată în notă.

În plus, comanda a raportat: “cinci cetăți și două depozite de muniție au fost înfrânte în districtele Skadovsky și Berislavsky din regiunea Kherson, precum și în locul acumulării de personal inamic în regiunea Mykolaiv.”

În total, unitățile ucrainene de rachete și artilerie au finalizat peste 230 de sarcini de tragere.

“Până în prezent, pierderile inamice au fost confirmate ca parte a: 35 de rashiști, un obuzier autopropulsat” Msta-S”, două vehicule de recunoaștere fără pilot, trei unități blindate și opt vehicule. Pierderile finale sunt investigate în continuare”, se arată în raport.

Citește și:  Zelensky a ținut o întâlnire a sediului Comandantului Suprem: despre ce au vorbit Zelensky a ținut o întâlnire a sediului Comandantului Suprem: despre ce au vorbit Mass-media a aflat despre planurile Federației Ruse de a lansa o nouă ofensivă și de a captura Odessa Mass-media a aflat despre planurile Federației Ruse de a lansa o nouă ofensivă și de a captura Odessa atacurile invadatorilor în direcțiile rafinăriei Lisichansk și centralei termice Uglegorsk au eșuat Atacurile ocupanților în direcțiile rafinăriei Lysychansk și a centralei termice Uglegorsk au eșuat

după cum a raportat UNIAN, în regiunea Herson, aviația ucraineană a provocat de două ori daune de incendiu asupra acumulării de forțe și echipamente inamice. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.