APU avansează la Kherson ocupat/foto UNIANAPU avansează spre ocupat Kherson/foto UNIAN

Apărătorii ucraineni avansează cu succes la Kherson ocupat temporar, deplasând trupele rusești din a doua și a treia linie de apărare.

Acest lucru a fost spus de către șeful Centrului de presă al forțelor de securitate și apărare din sud Natalia Gumenyuk la canalul 24.

“Acțiunile trupelor noastre în direcția sudică, spre Herson, sunt destul de reușite. Este foarte dificil pentru ocupanți. Forțele au fost deja cheltuite pentru amenajarea celei de-a doua și a treia linii de apărare, trebuie să le folosim pe cele de rezervă, deoarece chiar și de la ele deja deplasăm inamicul. Facem progrese”, a spus ea.

Gumenyuk a cerut ucrainenilor să aștepte rapoartele militare oficiale și să nu raporteze detalii cu privire la contraofensiva APU on-line:

“Când o operațiune militară este în curs de desfășurare, îi îndemn pe toți să rămână calmi și să aștepte rapoartele oficiale. Doar armata știe unde se află, unde se mișcă și ce succese au.”

Anterior, expertul militar Oleg Jdanov a estimat șansele Forțelor Armate ale Ucrainei de a elibera Herson înainte de sfârșitul verii: “astăzi este foarte optimist. De ce? Pentru că totul va depinde de ritmul și volumul de primire a armelor occidentale.”după cum știți, APU a respins recent prima linie de apărare a armatei ruse lângă Herson.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.