Pentagonul a comentat contraofensiva APU/Ilustrație/REUTERSPentagonul a comentat contraofensiva AFU/Ilustrație/REUTERS

Potrivit unui purtător de cuvânt al Pentagonului, Departamentul Apărării al SUA notează că forțele ofensive ucrainene din Regiunea Herson “continuă să avanseze”, inclusiv așezările care se întorc.

“Ceea ce am văzut pentru prima dată în regiunea Herson sunt operațiunile ofensive în curs ale ucrainenilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Pat Ryder, într-un briefing cu reporterii.

“Ei continuă să avanseze. Știm că au recucerit mai multe sate”, a spus Ryder.

Videoclipul zilei

El a menționat, de asemenea, că Statele Unite au observat “o activitate ofensivă a Rusiei… lângă Bakhmut.”

Reamintim că Pentagonul a semnat, de asemenea, un contract pentru achiziționarea de NASAMS pentru Ucraina pentru mai mult de 180 de milioane. Este de așteptat ca aceste sisteme să fie furnizate Ucrainei ca răspuns la nevoia de protecție împotriva amenințărilor avansate din aer.

Dezvoltat și produs în comun de RMD și Norvegia Kongsberg Defense & amp; Aerospace, NASAMS constă dintr-un radar Sentinel, o rachetă aer-aer avansată cu rază medie de acțiune și un centru de distribuție a incendiilor KDA. NASAMS oferă apărătorilor de aer un sistem de protecție adaptabil de ultimă generație, care le poate maximiza capacitatea de a identifica,Loviți și distrugeți avioanele inamice actuale și emergente, vehiculele aeriene fără pilot și noile amenințări cu rachete de croazieră.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *