așezarea pepinieră a fost eliberată în regiunea Kharkiv/fotografie facebook.com/GeneralStaff.uaAșezarea pepinieră a fost eliberată în regiunea Kharkiv/fotografie facebook.com/GeneralStaff.ua

în regiunea Harkov, o altă așezare a fost eliberată – o creșă.

Acest lucru este menționat într-un mesaj de pe pagina de Facebook a Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina.

“Inamicul nu a efectuat acțiuni ofensive în direcția Kharkiv. Unitățile ocupanților au intrat în defensivă pentru a încetini ritmul ofensivei trupelor noastre. În timpul acțiunilor de succes ale unităților forțelor armate din Ucraina, așezarea pepinieră a regiunii Harkov a fost eliberată”, se spune în raport.

 localitatea pepinieră a fost eliberată în regiunea KharkivÎn regiunea Kharkiv, așezarea pepinieră a fost eliberată

În același timp, în marea majoritate a teritoriilor ocupate temporar din regiunea Harkov, pentru a împiedica transmiterea informațiilor despre mișcarea trupelor rusești, ocupanții blochează rețelele celulare.

“Locuitorii din multe localități rămân fără energie electrică și apă. Plecarea pe teritoriul controlat de Ucraina este interzisă de ocupanții ruși”, a menționat Statul Major General.

Anterior, președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a subliniat că forțele armate ucrainene îi împing treptat pe ocupanții ruși departe de Harkov. În același timp, el a cerut ucraineni, în special cele din spate, “să nu se răspândească emoții excesive.”

Reamintim, potrivit comandantului-șef al Forțelor Armate din Ucraina Valery Zaluzhny, pe 5 mai, forțele de apărare ale Ucrainei au lansat acțiuni contraofensive în direcțiile Harkov și Izyum.potrivit experților, ofensiva forțelor armate ucrainene în regiunea Harkov complică situația din Donbas pentru forțele de ocupație ale Federației Ruse.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *