Zelensky a vorbit despre situația din Donbas/foto president.gov.ua Zelensky a vorbit despre situația din Donbas/foto president.gov.ua

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky spune că apărătorii ucraineni nu renunță la pozițiile lor în Severodonetsk, luptele de stradă acerbe continuă în oraș.

Șeful statului a spus acest lucru în timpul unui mesaj video de seară.

“Eroii noștri nu pierd teren în Severodonetsk. Lupte de stradă acerbă continuă în oraș. Lisichansk, Slavyansk, Bakhmut, Svyatogorye, Avdiivka, Kurakhovo și alte zone ale grevelor rusești sunt cele mai fierbinți puncte de confruntare astăzi”, a subliniat Zelensky.

În același timp, el a spus că armata rusă încearcă să folosească forțe suplimentare în Donbas, dar “a 103-a zi și Donbass ucrainean este în picioare puternic.”

Citește și:  Danilov: Rusia trimite o mulțime de furaje de tun, ceea ce încetinește victoria asupra ei Danilov: Rusia trimite o mulțime de” carne de tun”, care încetinește victoria asupra ei  A devenit cunoscut despre noua asistență americană pentru Ucraina: ce va oferi Washingtonul și cui A devenit cunoscut despre noua asistență americană pentru Ucraina: CE și cui va oferi Washingtonul Danilov a spus câți luptători Ucraina are nevoie de o contraofensivă cu drepturi depline Danilov a spus câți luptători Ucraina are nevoie de o contraofensivă cu drepturi depline

Șeful Statului a menționat, de asemenea, că acum se face totul pentru apărare atât în direcțiile Zaporozhye, cât și în Mykolaiv.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a raportat că inamicul a tras asupra trupelor noastre din mortare și sisteme de artilerie în direcția Severodonetsk. 

Institutul American pentru studiul războiului consideră că contraatacurile luptătorilor AFU din Severodonetsk vor atrage mai multă atenție armatei ruse de acolo, lăsând astfel pozițiile lor vulnerabile în alte direcții.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.