APU nu are probleme cu personalul armatei/fotografie ua.depositphotos.com APU nu are probleme cu personalul armatei/foto ua.depositphotos.com

Dacă este necesar, încă o jumătate de milion de oameni pot fi chemați în Forțele Armate ale Ucrainei. 

Acest lucru a fost anunțat de comandantul Comandamentului operațional “Sud” general-maior Andrey Kovalchuk într-un interviu acordat Tablet magazine.

Potrivit lui, spre deosebire de forțele de ocupație, armata ucraineană nu are probleme cu personalul. 

“Am mobilizat deja o jumătate de milion de oameni și putem mobiliza încă o jumătate de milion dacă este necesar. Ceea ce avem nevoie acum pentru a continua operațiunea sunt arme mai grele”, a explicat generalul.

Se remarcă faptul că AFU încă nu are putere de foc pentru o contraofensivă în toate direcțiile.

Anterior, ucrainenilor li s-au explicat câteva detalii cu privire la mobilizarea din 2022. În special, potrivit lui Roman Gorbach, șeful Departamentului de personal al sediului Forțelor Terestre AFU, predarea unei citații unui cetățean al Ucrainei în orice loc care nu este interzis de lege nu înseamnă recrutare instantanee. Este necesar, în primul rând, ca o persoană să se înregistreze pentru serviciul militar.

potrivit Ministerului Afacerilor Interne, peste 3 milioane de cetățeni sunt înregistrați pentru serviciul militar nu la locul lor de reședință.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.