potrivit lui Zelensky, situația din est este dificilă , așa cum a văzut personal/foto ua.depositphotos.com Potrivit lui Zelensky, situația din est este dificilă , așa cum a văzut personal/foto ua.depositphotos.com

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a declarat Dacă trupele vor fi retrase din Severodonetsk. Decizia cu privire la acest oraș se va face în funcție de evoluția situației, nu este ușor, dar armata ucraineană își păstrează pozițiile, a menționat el.

Potrivit serviciului de presă al șefului statului, Zelensky a spus acest lucru în timpul unei conversații cu reprezentanții mass-media cu ocazia Zilei jurnalistului.

Potrivit lui Zelensky, situația din est este dificilă, așa cum a văzut personal când a vizitat ieri pozițiile avansate ale trupelor ucrainene din regiunile Zaporozhye, Donetsk și Lugansk.

“Menținem situația în direcția Severodonetsk. Sunt mai mulți, sunt mai puternici, dar avem toate șansele să luptăm în această direcție”, a spus el.

Președintele a menționat că 10-15% din populație a rămas în Severodonetsk și a adăugat că situația este similară în Lisichansk, un oraș din Regiunea Luhansk.

Răspunzând la o întrebare a jurnaliștilor despre dacă ar fi mai oportun să se retragă forțele ucrainene de la Severodonetsk în cele mai bune poziții, șeful statului a menționat că ar putea fi mai scump să se întoarcă la aceste poziții mai târziu în ceea ce privește pierderile.

Potrivit lui, decizia privind Severodonetsk va fi luată în funcție de evoluția situației, acum nu este ușor, dar armata ucraineană își păstrează pozițiile.

“În calitate de președinte al unui stat în conflict, am o singură prioritate – acesta este războiul și cum să transformăm războiul în pace, în victoria noastră. Fac absolut totul pentru asta”, a subliniat el.

Zelensky a clarificat, de asemenea, că războiul cu agresorul rus continuă, așa că nu ar trebui să pregătiți inamicul spunând Unde și câte militare și echipamente are Ucraina. Cu toate acestea, în opinia sa, ucrainenii și comunitatea internațională ar trebui să știe adevărul despre ceea ce se întâmplă pe front, cine ucide și torturează pe cine.

Citește și:  Statul Major General cu privire la situația din Severodonetsk: APU deține controlul, luptele se desfășoară în partea de Est Statul Major General cu privire la situația din Severodonetsk: APU deține controlul, luptele se desfășoară în partea de Est Zelensky a numit cele mai periculoase direcții din față Zelensky a numit cele mai periculoase direcții din față APU a oprit ofensiva invadatorilor într-o singură direcție: pierderile inamice au fost numite APU a oprit ofensiva invadatorilor într-o singură direcție: pierderile inamice au fost numite

Mai devreme, UNIAN a raportat deja că comandantul batalionului Svoboda a numit condiția pentru întreținerea Severodonetsk.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.