armata rusă a pătruns în zona de radiații a unității de alimentare CNE/foto EnergoatomArmata rusă a pătruns în zona de radiații a unității de putere ZAES/foto de Energoatom

În Energodar, la centrala nucleară Zaporizhia confiscată, ocupanții ruși au încălcat din nou normele de siguranță nucleară și radiații, expunând personalul la pericol.

Acest lucru este raportat de Energoatom.

Armata Federației Ruse ieri, 18 iulie, a luat permisele celor doi muncitori și a intrat, de asemenea, în pasajul “murdar” și în zona de radiații a unității NPP numărul 2.

“Desigur, nu s-au îngrijorat de problemele de securitate și au încălcat toate normele și procedurile stabilite pentru trecerea și șederea în această zonă. Nu au existat haine speciale și nici procedurile pregătitoare prevăzute pentru a rămâne în ea”, se spune în raport.

După cum sa menționat în Energoatom, nimeni nu știe ce ar fi putut aduce armata rusă în cameră și a plecat acolo: arme, explozivi.

“Și aceasta este o amenințare directă la adresa securității nucleare. Încă o dată! Energoatom va informa AIEA și alte autorități competente în conformitate cu procedura stabilită despre următorul fapt de încălcare a siguranței nucleare și a radiațiilor”, a concluzionat compania.

/screenshot /screenshot

rechemare, așa cum a raportat anterior mass-media, Rusia transformă centrala nucleară Zaporozhye capturată într-o bază militară în apropierea frontului.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.