jurnalistul rus a explicat ce se întâmplă în Transnistria/foto ua.depositphotos.com

Kremlinul caută o oportunitate de a câștiga cel puțin o victorie, având în vedere eșecurile din Donbas. Rusia încearcă să zdruncine situația din Transnistria din disperare.

Acest lucru a fost spus de jurnalistul și politicianul rus Andrei Piontkovsky.

“La început au vrut să ia Kiev. Apoi au spus că s-au întâmplat să fie acolo din întâmplare și nu au intenția de a lua orașele. Dar intenționăm să protejăm populația rusă din Donbass de genocid și să extindem ORDLO la granițele administrative ale regiunilor Donetsk și Luhansk. Și asta eșuează. Dacă ofensiva nu este implementată în a 10-a zi, fără a lua în considerare un sat capturat, atunci nu este acolo”, a spus Piontkovsky.

În același timp, el a menționat că, din cauza planurilor eșuate de a profita de Ucraina, Kremlinul “arde”, așa că încearcă să inventeze o oportunitate de a câștiga o victorie locală în sudul Ucrainei.

“Cred că unii dintre strategii lor au venit cu ideea de a lovi Odessa din două părți, să zicem, de la Herson (și din vest – ed.). Există un corp de menținere a păcii în Transnistria, deoarece în Rusia toate trupele sunt de menținere a păcii. Îmi țin pumnii, ei bine, lăsați-i să ardă acest corp de menținere a păcii”, a spus jurnalistul.

El consideră că exploziile din Transnistria nerecunoscută ar trebui să justifice transferul “pacificatorilor” ruși la Odessa.

“Apropo, aceasta este o idee fructuoasă, altfel este imposibil să explicăm această serie de explozii. Aceasta este pregătirea pentru orice acțiune. Ipoteza mea este că aceasta este o intenție nebună de a transfera așa–numitul corp de menținere a păcii din vest în Odessa”, a rezumat Piontkovsky.

Citește și:  ocupanții ruși pregătesc provocări în Lisichansk pentru a acuza APU Ocupanții ruși pregătesc provocări în Lisichansk pentru a acuza APU armata rusă a fost văzută de o dronă lângă cei uciși în Bucha: imagini noi “/> armata rusă a fost văzută de o dronă lângă cei uciși în Bucha: imagini noi

Explozii în Transnistria: ce se știe

Pe 25 aprilie, după-amiaza, au avut loc explozii în clădirea “Ministerului Securității de Stat” din Tiraspol, iar a doua zi Turnul TV a fost aruncat în aer. 

serviciile secrete ucrainene au publicat un document care atestă implicarea serviciilor speciale ruse în organizarea exploziilor de la Tiraspol.

Potrivit autorilor, incidentele ar trebui să justifice războiul pe teritoriul Ucrainei sau să implice “PMR” în ostilități. Fie ca teritoriu cu o anumită rezervă de mobilizare, fie ca teritoriu din care trupele rusești pot efectua atacuri pe teritoriul ucrainean, cred ofițerii de informații. 

La rândul său, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că escaladarea în Transnistria vine de la forțele “pro-militare” din regiune interesate de destabilizarea securității.

.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.