plantă Azovstal în Mariupol/foto UNIAN plantă Azovstal în Mariupol/foto UNIAN

Consilierul șefului biroului președintelui Alexey Arestovici a comentat rapoartele conform cărora invadatorii ruși ar fi pătruns pe teritoriul uzinei Azovstal din Mariupol.

în emisiunea canalului 24, Arestovich a spus că nu se știe încă despre starea lucrurilor, iar informațiile au nevoie de clarificări.

“În primul rând, există o mulțime de aruncări. În al doilea rând, există o mulțime de emoții. Adică, nu este clar cine a spus Ce, apoi a luat și a transportat. Vom aștepta rapoarte oficiale, deoarece au fost verificate de mai multe ori. Ministerul Apărării verifică totul în detaliu pentru a nu induce în eroare oamenii”, a spus el.

Mai devreme astăzi, primarul din Mariupol, Vadim Boychenko, a confirmat parțial informațiile mass-media despre izbucnirea ocupanților de la Azovstal. Într-o transmisie live a teletonului național, el a dat următorul comentariu: “astăzi există bătălii grele pe teritoriul cetății noastre, Azovstal. Băieții noștri apără această cetate, dar este foarte dificil, pentru că lucrează la această cetate cu artilerie grea, lucrează cu tancuri, aviația funcționează, navele au venit și, de asemenea, Sting această cetate.”

Noul asalt asupra Azovstal: ceea ce este cunoscut

Săptămâna trecută, partea ucraineană, împreună cu ONU și Comitetul Internațional al Crucii Roșii, au reușit să organizeze evacuarea civililor care se aflau în adăposturi de bombe pe teritoriul uzinei. În total, mai mult de o sută de persoane au fost scoase. Au ajuns deja la Zaporozhye, dar încă câteva sute de cetățeni rămân în buncărele de la Azovstal.

Invadatorii ruși au început să asalteze planta ieri, 3 mai. Inamicul a folosit vehicule blindate și tancuri, a încercat să aterizeze trupe cu ajutorul bărcilor și a implicat un număr imens de infanterie. Apărătorii ucraineni au promis că vor face tot posibilul pentru a respinge atacul. Cu toate acestea, nu au mai fost în contact de atunci.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *