Alexey Arestovich/captură de ecran video

Consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei Alexey Arestovici a spus că principalele zone operaționale ale inamicului sunt zona OOS, Mariupol și Nikolaev.

El a anunțat acest lucru într-un mesaj video.

“Situația rămâne controlată… Forțele Armate ale Ucrainei lovesc puternic inamicul… Acum putem spune că inamicul a decis principalele direcții operaționale ale eforturilor sale – aceasta este zona OOS, Mariupol și Nikolaev”, a spus Arestovich.

Potrivit lui, în regiunile Kiev, Chernihiv, Sumy, Kharkiv, situația rămâne mai calmă, deoarece inamicul transferă o parte din trupele sale în sudul sau estul Ucrainei.”inamicul este în defensivă acolo, îl lovim și nu comite acțiuni ofensive”, a explicat consilierul șefului OP.

El a reamintit că în timpul zilei, Forțele Aeriene au doborât cel puțin 7 avioane inamice.

“Inamicul a lansat lovituri de represalii asupra orașelor Ucrainei noaptea, cu care, din păcate, suntem deja obișnuiți. Dar aceasta este o încercare de a ne răzbuna pentru munca foarte abilă a forțelor noastre aeriene, a unităților noastre de grevă, a Trupelor de rachete și a artileriei, care au provocat din nou lovituri zdrobitoare în regiunile Kherson și Kiev și în zona OOS”, a spus Arestovici.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.