REUTERS

Fără o ofertă semnificativă de rezerve, ocupanții nu vor putea efectua o ofensivă asupra Kievului, Sumy, Chernihiv și Kharkiv.

în calitate de corespondent al rapoartelor UNIAN, acest lucru a fost declarat la un briefing de către consilierul șefului biroului președintelui Alexey Arestovich.

“Nu retrag trupe, dar aveau șase zone operaționale, iar acum doar trei. Acest lucru arată că și-au epuizat puterea… În total, au folosit 97 de grupuri tactice de batalion, adică peste 130 de mii de personal de luptă și, în general, aproximativ 200 de mii dintre ei, 15 mii au fost complet distruse, iar 18 au fost incapacitate. Aproximativ 60 de mii sunt conectate prin bătălii”, a spus el.

Potrivit lui Arestovich, alte 10 mii sunt în rezervă și sunt transferate în acele zone care par mai promițătoare pentru ocupanți – sudul și estul.

“În ceea ce privește Kiev, Kharkiv, Chernihiv și Sumy, nu se vorbește despre nicio ofensivă acolo și fără o ofertă semnificativă de rezerve care nu au unde să ia, mișcarea la Kiev, Kharkiv, Chernihiv, Sumy este imposibilă. Mai mult, au transferat majoritatea trupelor de acolo spre sud și est”, a spus el.

Consilierul șefului PO a menționat că din cele șase direcții, rușii nu aveau nici măcar trei, ci două și jumătate.

“Direcțiile operaționale pe care le – au lăsat sunt Kherson-Nikolaev, iar apoi Nikolaev este condiționat…, o zonă OOS unde încearcă să înconjoare trupele noastre… ei nu reușesc. Și acesta este Mariupol, care face parte din direcția zonei OOS. Aceasta este, de fapt, acestea sunt două direcții și jumătate din cele șase care au fost”, a spus el.

Arestovich a subliniat că nu există nici o ofensivă în direcția Kiev acum și inamicul nu are posibilitatea de a ataca, precum și în Chernihiv, Sumy și Kharkiv, unde se află în principal în poziții defensive.

“suntem izbitoare…, forțele noastre speciale operează, partizanii operează, rezidenții locali operează. Iar perspectivele aici pentru ocupanți sunt foarte dificile”, a subliniat el.

anterior a fost raportat modul în care ocupantul rus într-o conversație interceptată de SBU sa plâns de pierderile grave ale armatei ruse în Ucraina.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.