trupele rusești au tras în autobuzele de evacuare din Regiunea Luhansk/fotografie de Sergey Gaidai

Armata rusă a deschis focul asupra unui autobuz de evacuare cu oameni Luni, 25 aprilie. Atacul a avut loc la intrarea în Rubezhnoye.

Acest lucru este raportat de către șeful Lugansk Ova Serghei Gaidai.

“Evacuare. 12 locuitori din Severodon se îndreaptă spre orașe sigure. Autobuzul nu a ajuns la Rubezhny din cauza bombardamentului”, se spune în mesaj.în același timp, el a menționat că un autobuz a fost pierdut în timpul bombardamentului, dar oamenii nu au fost răniți.

“Din ce în ce mai puțini oameni sunt pregătiți să evacueze. Autobuzele așteaptă locuitorii din regiune în fiecare dimineață, dar merg la trenuri pe jumătate goale. Deci, astăzi doar doisprezece au părăsit Severodonetsk. Există încă peste 60 de mii de oameni în regiunea liberă Luhansk”, a spus Gaidai.

În plus, el a subliniat că locuitorii din Popasnaya și Rubezhnoye ar dori să plece, dar ocupanții nu îi lasă să iasă și să tragă sistematic la autobuzele noastre de evacuare.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, pe 24 februarie 2022, Federația Rusă a intrat în Ucraina independentă. A început bombardarea și bombardarea orașelor ucrainene. Populația civilă din Ucraina moare în masă.

Ocupanții bombardează orașele pașnice din Ucraina, iar acordurile privind coridoarele verzi sunt încălcate sistematic. Convoaiele de evacuare sunt bombardate, ceea ce face dificilă evacuarea civililor și livrarea de alimente și medicamente către punctele fierbinți. Există o catastrofă umanitară în multe localități.

În plus, Administrația Regională de Stat Zaporozhye a raportat că la Paște, 24 aprilie, comunicarea a fost pierdută cu convoiul de evacuare umanitară care a părăsit Zaporozhye pentru Mariupol ieri.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.