8 ucraineni civili au fost uciși în Donbas în timpul zilei  foto t.me/luhanskaVTSA În timpul zilei, 8 ucraineni civili au fost uciși în Donbas foto t.me/luhanskaVTSA armata rusă a ucis 8 civili în regiunea Donețk.

Acest lucru a fost anunțat în telegramă de către președintele administrației militare regionale Donetsk Pavel Kirilenko.

“Rusia ucide civili! Pe 28 iulie, rușii au ucis 8 civili în regiunea Donetsk: 3 în Bakhmut, 2 în Toretsk, 1 în Orlovka, 1 în Gornyak și 1 în Soledar. Alte 19 persoane au fost rănite”, a spus el.

El a menționat, de asemenea, că acum este imposibil să se stabilească numărul exact al victimelor din Mariupol și Volnovakha.

Citește și:  APU cu HIMARS a distrus doi dintre piloții de frunte ai lui Putin, precum și zeci de ofițeri - Daily Mail APU cu HIMARS a distrus doi dintre piloții de frunte ai lui Putin, precum și zeci de ofițeri-Daily Mailocupanții se pregătesc să atace două orașe din Donbass-Statul Major General ocupanții se pregătesc să atace două orașe din Donbass – Statul Major General

Războiul din Ucraina: situația din Donbas

Rusia desfășoară o ofensivă lentă în Donbas, încercând să avanseze în direcțiile Bakhmut și Avdiivka. 

După o serie de atacuri nereușite, Rusia, a declarat Statul Major General, a avut un succes tactic parțial în direcțiile așezărilor Soledar și Vershina.

Încercările inamicului de a efectua operațiuni de asalt în direcțiile așezărilor Yakovlevka, Bakhmut și Semigorye au eșuat. 

După cum a raportat UNIAN, orașul Bakhmut din regiunea Donetsk la 28 iulie, ocupanții ruși au tras de patru ori de la mai multe lansatoare de rachete “Hurricane”. Se știe despre cel puțin trei morți și trei răniți. 6 clădiri de apartamente și 6 case particulare au fost avariate. Conform informațiilor preliminare, inamicul a folosit muniții cu dispersie.  și în dimineața zilei de 27 iulie, invadatorii au lansat un atac cu rachete asupra Bakhmut. Una dintre rachete a lovit clădirea hotelului, ucigând 4 persoane și rănind 5 persoane.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.