Zelensky a anunțat planurile Rusiei pentru Harkov și Slavyansk/president.gov.ua Zelensky a anunțat planurile Rusiei pentru Harkov și Slavyansk/president.gov.ua

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a declarat că armata rusă adună forțe pentru a ataca Harkovul și a captura Slaviansk.

el a declarat Acest lucru în timpul unui discurs la deschiderea Forumului de politică globală al Institutului de studiouri politice internaționale.

“Acum, armata rusă încearcă să adune forțe pentru a ataca din nou Kharkiv. Am ocupat-o, această regiune. Și o vor din nou, și o vedem. Și există un milion și jumătate de locuitori. Nikolaev este bombardat în mod constant – și există aproape o jumătate de milion de locuitori acolo. Vor să profite și să distrugă complet Slavyansk – erau o sută de mii de locuitori acolo înainte de război”, a spus Zelensky.

Președintele a subliniat că Ucraina va face tot posibilul pentru a opri invadatorii și pentru a proteja oamenii.

“Dar pentru a o face mai repede, avem nevoie de sprijin, arme moderne. O armă care are mai mult potențial decât armata rusă. De aceea petrec atât de multă emoție, atât de mult timp și atât de mult efort pentru a convinge toți partenerii noștri să ne dea o armă puternică. Aceasta este o chestiune de viață”, a subliniat el.

Anterior, ministrul adjunct al Apărării, Anna Malyar, a declarat că Forțele Armate ale Ucrainei din regiunea Harkov au ajuns aproape la granița cu Rusia. Pentru a preveni acest lucru, armata rusă a intensificat bombardamentele.

În același timp, expertul militar Oleg Jdanov consideră că astăzi nu merită să ne așteptăm la o ofensivă a ocupanților de la Kharkiv.

“Nu trebuie să ne așteptăm la un atac asupra Kharkiv astăzi. Tot ce au putut face forțele rusești-au luat rezerve și nu ne-au putut decât să ne împingă departe de frontiera de stat. Mai mult, ofensiva trupelor ruse a fost oprită și astăzi există bătălii poziționale. Și ținem toate liniile defensive”, a remarcat expertul.

Citește și:  ocupanții vor să reia activitatea porturilor din regiunea Kherson: motivul este numit Ocupanții doresc să reia activitatea porturilor din regiunea Kherson: motivul este numit ocupanții au amânat imitarea intrării voluntare a teritoriilor ocupate în Federația Rusă-informații Ocupanții au amânat imitarea “intrării voluntare” a teritoriilor ocupate în Federația Rusă – informații One way: OVA a spus de ce atacul Belarusului asupra regiunii Rivne va fi un eșec “One way”: OVA a spus de ce atacul Belarusului asupra regiunii Rivne va fi un eșec ocupanții ruși terorizează medicii și profesorii din regiunea Kherson În regiunea Herson, ocupanții ruși teroriza medici și profesori  bombardarea Harkovului s-a intensificat deoarece APU a ajuns aproape la frontiera de stat - pictor Bombardarea Harkovului s – a intensificat deoarece APU a ajuns aproape la frontiera de stat-pictorul

cu toate acestea, potrivit acestuia, acum artileria rusă poate ajunge la periferia Harkovului, dar este puțin probabil să se aștepte progrese suplimentare, deoarece Federația Rusă nu mai are rezerve.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.