echipamente ocupanților în ucraineană Kherson/screenshot echipamente ocupanților în ucraineană Kherson/screenshot

Construcția de către Rusia a unei a treia linii de apărare în teritoriile ocupate din sudul Ucrainei nu va ajuta trupele sale în timpul contraofensivei Forțelor Armate din Ucraina. În cazul dezocupării regiunii Zaporozhye, armata rusă va fi într-un” cazan”, va avea puține opțiuni de acțiune.

Această opinie a fost exprimată de observatorul militar-politic al grupului “rezistența la informații” Alexander Kovalenko, scrie “Apostrof”.

“Ei iau în considerare un scenariu contraofensiv. Dar trebuie să înțelegem că depinde de ce direcții va fi efectuată această contraofensivă și ce scenariu va fi luat în considerare, cât de bine vor putea folosi aceste linii de apărare”, a explicat expertul.

Potrivit lui Kovalenko, ocupanții sunt amenințați cu încercuirea în cazul ofensivei APU în regiunea Zaporozhye și eliberarea Melitopol și Berdyansk. 

“Ei vor avea o alegere destul de mică. Fie vor rămâne acolo și în cele din urmă se vor preda, fie vor fi distruși. Sau vor scăpa prin calea mică pe care o vor lăsa, spre Crimeea ocupată temporar. Nu vor avea altă cale de ieșire”, spune analistul.

El a subliniat că atunci când primesc arme occidentale, apărătorii ucraineni vor putea lovi depozitele inamice de la distanțe lungi, astfel încât construirea liniei de apărare nu va ajuta inamicul.

“Cred că foarte curând Forțele Armate ale Ucrainei vor avea un avantaj tehnologic față de ocupanții ruși. Prin urmare, ei pot face cât mai multe dintre aceste linii de apărare pe care le doresc, dar orice linie de apărare nu va sta împotriva armelor de înaltă tehnologie și precizie care distrug punctele de control, depozitele de muniții, combustibil și lubrifianți, cu echipamente și facilități cu personal. Da, Pot echipa câteva linii de apărare. Dar acest lucru nu exclude faptul că vor fi distruse de la o distanță foarte mare cu arme de foarte mare precizie. Prin urmare, alegerea este mică”, a rezumat Kovalenko.

Anterior, direcția principală de informații a Ministerului Apărării a raportat că ocupanții construiesc o a treia linie de apărare în sudul Ucrainei. Reprezentantul GUR a spus că în părțile ocupate din regiunile Kherson și Zaporozhye, informațiile ucrainene văd mișcarea trupelor din Crimeea. Ei tranzitează peninsula din Federația Rusă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.