ACS PzH 2000/foto BundeswehrACS PzH 2000/foto Bundeswehr

Armata ucraineană a sosit în Germania pentru instruire cu privire la utilizarea obuzierelor autopropulsate Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000) pe câmpul de luptă. În total, se planifică pregătirea a 18 calcule care vor putea utiliza eficient tehnica.

Informațiile relevante au fost împărtășite de ediția germană a Spiegel cu referire la Ministerul German al Apărării.

Astăzi, pe 11 mai, soldații ucraineni au sosit în regiunea Renania-Palatinat cu un avion Bundeswehr din Polonia. Vor fi instruiți la școala de artilerie din Idar-Oberstein.

Potrivit Ministerului german al Apărării, statul, în parteneriat cu Olanda, intenționează să pregătească până la 18 calcule care vor putea folosi obuziere. Fiecare dintre ele include de la trei la cinci persoane, în funcție de situația operațională de pe câmpul de luptă.

Reamintim că la începutul lunii mai, mass-media a raportat că Germania va transfera PZH 2000 în Ucraina din depozitele Bundeswehr. Câteva zile mai târziu, aceste informații au fost confirmate oficial. Țara noastră va primi șapte unități din echipamentul menționat din Germania și încă cinci din Olanda. UNIAN a vorbit în detaliu despre PzH 2000 într-un articol separat.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *