General de brigadă Dmitry Krasilnikov/captură de ecran din videoclipGeneral de brigadă Dmitry Krasilnikov/captură de ecran din videoclip

Armata ucraineană de nivel superior spera că Federația Rusă nu va îndrăzni să comită o invazie pe scară largă în multe direcții. Ei se bazau pe începerea ostilităților active în Donbas. Dar, în același timp, armata se pregătea pentru cel mai rău scenariu posibil.

astfel de declarații au fost făcute de comandantul Pivnich OTG, generalul de brigadă Dmitry Krasilnikov într-un interviu acordat Centrului de presă al Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina.

Trupele ucrainene sperau că ofensiva va începe de la Donbass. Rusia va arunca în luptă unități de militanți ai așa-numitelor “LNR” și “DNR”, voluntari și mercenari. Și vor fi susținute de MLRS și aviație cu rază lungă de acțiune.

“Încă ne-am gândit și, s-ar putea spune, Am sperat că inamicul își va începe ostilitățile active din partea ocupată a teritoriului regiunilor Luhansk și Donetsk… Am crezut până la capăt că inamicul nostru nu va ajunge la o agresiune pe scară largă pe toate fronturile, pe toate liniile. Am sperat la cel mai bun, dar ne pregăteam pentru cel mai rău”, a spus Krasilnikov.

În același timp, ofensiva din diferite părți nu a venit ca o surpriză pentru APU. În comanda operațională” Pivnich ” erau pregătiți pentru atac.

“Prima grevă, care a lovit zonele de retragere, nu a avut succes pentru inamic și ne-am păstrat principala putere de luptă… și acest lucru ne-a permis să provocăm pierderi grave inamicului în cursul acțiunilor ulterioare”, a spus generalul.

Reamintim, potrivit Ministerului Afacerilor Interne, acum cele mai fierbinți puncte militare sunt Severodonetsk și direcția slavă. Situația din primul oraș este foarte dificilă, deoarece există forțe inamice semnificative acolo. Astăzi, pe 4 mai, Statul Major General a raportat că Rezerva de mobilizare a corpului 2 armată a sosit la Severodonetsk.

Și în direcția slavă, Rusia intenționează să reia ofensiva. Pentru a face acest lucru, inamicul a acumulat 20 de grupuri tactice de batalion.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.