arme Anti-drone în serviciul APU/foto - ArmyInform arme Anti-drone în serviciul APU/foto – ArmyInform

Armata rusă a adoptat rapid utilizarea densă a quadrocopterelor comerciale din APU. Aceste drone, spre deosebire de UAV-uri precum Orlan-10, sunt folosite de grupuri mici de infanterie pentru recunoaștere și supraveghere, precum și pentru ajustarea focului de sprijin. Mai mult, Rashiștii au început, de asemenea, să folosească drone mici pentru a arunca muniție improvizată.

Prin urmare, problema de a distruge astfel de drone devine extrem de relevantă, iar dispozitivele portabile de război electronic sau, așa cum se mai numesc, arme anti-drone, câștigă din ce în ce mai multă popularitate.

cum funcționează armele anti-drone

Există doar două moduri de a neutraliza drona. Desigur, poate fi împușcat cu o lovitură, dar pentru aceasta este necesar să atingeți o țintă aeriană în mișcare, a cărei înălțime este de 10 centimetri, la o distanță de sute de metri. O altă modalitate este de a bloca controlul dronei, semnalele de navigație și transmiterea informațiilor, adică de a pune interferențe puternice pe toate canalele radio necesare.

Acesta din urmă este doar angajat în războiul electronic. Din punct de vedere tehnic, este posibil să se creeze o zonă întreagă în care nici o dronă, atât inamic, cât și aliat, să nu funcționeze. Prin urmare, mai des se folosesc mijloace de acțiune strict direcționate, care vor contracara doar dronele inamice și nu vor interfera cu ale lor, aceștia au primit numele de “arme anti-drone”.

Și ,de fapt,” armele anti-drone “nu sunt altceva decât generatoare de interferențe portabile care” zdrobesc ” canalul de comunicare cu panoul de control și semnalele de navigație prin satelit. Și din cauza algoritmilor care sunt încorporați în quadrocoptere comerciale, în această situație, drona coboară pur și simplu vertical în jos, oriunde ar fi, peste copaci, tufișuri sau apă. Și în cele mai multe cazuri, aceasta duce la pierderea sa reală.

arme anti-drone în APU

Datorită faptului că armata rusă abia începe să folosească în mod activ drone comerciale, armele anti-drone au o distribuție relativ mică în armata ucraineană.

Înainte de invazia armatei ruse, astfel de sisteme au fost trimise în principal în loturi mici polițiștilor de frontieră și altor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne. Abia în martie 2021 au apărut informații despre transferul de către Lituania a unui lot de arme anti-drone EDM4S de la NT-Service, care au fost adoptate ulterior. Un alt lot, dar doar 10 unități, a fost achiziționat de Ministerul Apărării al Ucrainei cu două luni înainte de atacul Federației Ruse.

 pistol Anti-drone/foto-Ministerul Apărării al UcraineiAnti-drone gun/foto-Ministerul Apărării al Ucrainei

Dar faptul că astfel de sisteme sunt necesare mult mai mult spune că acum sunt furnizate de voluntari. În special, publicul lituanian a achiziționat 110 unități de EDM4S pentru Ucraina, cu un cost total de aproximativ un milion și jumătate de euro. Acestea sunt planificate să fie distribuite între 35 de unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Apropo, banii pentru armele anti-corn au fost colectați de prezentatorul TV și de figura publică Andrius Tapinas, care anterior strânguse fonduri pentru atacul Bayraktar TB2 și UAV de recunoaștere pentru AFU.

O altă pușcă anti-dronă a armatei ucrainene, kvsg-6 intern de la Kvertus. Ele sunt, de asemenea, reduse în mod activ de către comunitate. După cum a scris UNIAN mai devreme, comunitatea din Poltava a colectat 380 de mii de grivne pentru astfel de arme pentru unitatea de apărare teritorială, care a deschis deja un “cont” cu aceasta. Alte 100 de unități pentru APU au fost plătite de antreprenorul IT Max Polyakov. De asemenea, se strâng bani pentru arme anti-drone datorită performanțelor online ale vedetelor ucrainene, pe platforme de crowdfunding și voluntari.

Dar nevoia de astfel de fonduri este măsurată în mii de unități. De fapt, în condițiile utilizării active reale a dronelor mici de către inamic, un astfel de mijloc ar trebui să fie în fiecare unitate la nivelul plutonului.

ați putea fi, de asemenea, interesat de:

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.