IRIS-t SLM/Diehl Defense IRIS-t SLM/Diehl Defense

Primele arme grele promise de Germania ar putea ajunge în Ucraina nu mai devreme de noiembrie sau decembrie. În special, vorbim despre sistemele de apărare aeriană IRIS-T și sistemele de lansare a rachetelor multiple Mars II.

după cum se spune în articolul Business Insider, există mari probleme cu ambele sisteme. 

Publicația notează că promisiunea lui Scholz de a transfera rachete aer-aer IRIS-T în Ucraina a fost o mare surpriză nu numai pentru Ministerul Apărării al țării, ci și pentru Egipt. Faptul este că guvernul egiptean a ordonat furnizarea acestor sisteme, iar acum unul dintre ele poate fi cedat Ucrainei. În același timp, sursele publicației din cercurile guvernamentale germane spun că sistemul promis nu va fi gata de utilizare înainte de noiembrie-decembrie oricum.

În ceea ce privește MLRS Mars II, situația de aici este și mai deplorabilă. Se pare că germanii pur și simplu nu au software pentru utilizarea rachetelor americane și britanice – dar aceste tipuri de muniție sunt disponibile în cantități mari în Ucraina. Ei spun că poate dura luni de zile pentru a rezolva o problemă software.

După cum scriu jurnaliștii, “Iris-T” și “Marte II” sunt considerate sisteme care ar aduce beneficii reale Ucrainei. Faptul că este probabil să fie livrate doar la sfârșitul toamnei sau iernii este deosebit de problematic, deoarece mulți experți sunt de acord că August va fi luna decisivă în războiul din Ucraina. Astfel, armele grele germane pur și simplu nu vor avea timp să ajute APU.

Citește și:  Ucraina nu a văzut încă căștile promise de Germania-Arestovich (video) Ucraina nu a văzut încă căștile promise de Germania – Arestovich (video) prima armă va fi livrată din Germania în Ucraina până la sfârșitul lunii iunie - Ambasador Primele arme vor fi livrate din Germania în Ucraina până la sfârșitul lunii iunie-Ambasador Germania a clarificat că furnizarea de apărare aeriană către Ucraina va dura luni Germania a clarificat faptul că furnizarea de apărare aeriană către Ucraina va dura luni

Anterior, UNIAN a scris deja că în ultimele nouă săptămâni, guvernul German a minimizat sprijinul militar pentru Ucraina. Se remarcă faptul că în perioada 30 Martie-26 mai, Ucraina a primit doar două transporturi de arme de la guvernul German. Ambele loturi conțineau doar dispozitive mici. în același timp, guvernul German refuză să-și transfere tancurile în Ucraina, inclusiv din cauza temerilor că Forțele Armate ucrainene le-ar putea folosi pentru a ataca Federația Rusă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.