“Ascundeți delapidarea fondurilor”: GUR a numit scopul” crimei Yelenovsky “/photo Telegram channel GUR

Atacul terorist din colonia Yelenovo, unde au avut loc apărătorii ucraineni capturați, nu a fost coordonat cu conducerea militară a Federației Ruse și a avut ca scop ascunderea furtului de fonduri. 

Acest lucru este raportat de către Direcția Principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei. 

“Scopul principal al atacului terorist este de a ascunde faptele de delapidare totală a fondurilor alocate pentru întreținerea prizonierilor de război ucraineni. Se știe că, la 1 August, o comisie de la Moscova trebuia să ajungă la “facilitate” pentru a verifica cheltuielile fondurilor alocate și condițiile de detenție a prizonierilor. Întrucât starea reală a clădirii și condițiile de detenție a prizonierilor din ea nu îndeplineau cerințele conducerii ruse, “problema” a fost rezolvată prin distrugerea spațiilor, împreună cu ucrainenii găzduiți în ea”, susține serviciul de informații. 

Citește și:  ocupanții au tras asupra coloniei cu prizonierii din Yelenovka: SBU a publicat dovada (audio) Colonia cu prizonieri din Yelenovka a fost bombardată de ocupanți: SBU a publicat dovada (audio) Zelensky a acuzat Federația Rusă că a planificat o grevă pe Yelenovka în avans Zelensky a fost acuzat de Federația Rusă că a planificat o grevă pe Yelenovka în avans  Strike pe colonia cu prizonieri: reprezentanții Crucii Roșii au plecat la locul Strike pe colonia cu prizonieri: reprezentanții Crucii Roșii au plecat la locul

Un alt obiectiv a fost creșterea tensiunii sociale în Ucraina.

“Având în vedere marele interes public pentru soarta eroilor din Azovstal, potrivit autorilor scenariului atacului terorist, moartea apărătorilor ar trebui să conducă la o creștere a tensiunii sociale în Ucraina”, crede GUR.

De asemenea, serviciul de informații a raportat că mercenarii PMC-urilor Wagner au fost implicați în “crima Elena”. Organizarea și comiterea atacului terorist nu au fost coordonate cu conducerea Ministerului Apărării al Federației Ruse.

crima Yelenovo: ceea ce se știe despre uciderea prizonierilor de război ucraineni în colonie

După cum a raportat UNIAN, vineri, 29 iulie, militanții pro-ruși au anunțat moartea a 40 de luptători ucraineni ca urmare a unei greve asupra coloniei Yelenovskaya. Ulterior s-a raportat că numărul morților a crescut.

Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a declarat că Forțele Armate ale Federației Ruse au efectuat bombardamente deliberate de artilerie vizate ale instituției corecționale din Elenovka.

Consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei, Alexey Arestovici, a raportat că locuitorii din Yelenovka ocupată au fost informați despre activitatea “gradelor” rusești din Colonia în care erau deținuți prizonierii de război ucraineni. 

Ulterior, a fost prezentată o versiune conform căreia clădirea coloniei din Yelenovka, unde erau deținuți prizonierii de război ucraineni, ar fi putut fi aruncată din interior. 

Ministerul Apărării a informat că exploziile au avut loc pe teritoriul zonei industriale într-o cameră nouă, care trebuia să fie special echipată pentru reținerea prizonierilor scoși din Azovstal.

“Echipamentul clădirii s-a încheiat în urmă cu 2 zile, după care unii dintre apărătorii ucraineni reținuți i-au fost transferați”, notează GUR MO.

liderul “Azov” Andrei Beletsky a anunțat o “vânătoare” pentru fiecare criminal implicat în uciderea prizonierilor de “Azov”.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.