Rusia a atacat Kharkiv de pe teritoriul său/foto de REUTERS

Astăzi, ocupanții ruși au lovit Kharkiv cu sisteme de rachete Iskander, atacate de pe teritoriul Rusiei.

Acest lucru a fost anunțat de președintele administrației militare regionale Kharkiv Oleg Sinegubov.

“Forțele Armate ale Ucrainei nu lasă inamicul să intre în oraș și să efectueze operațiuni contraofensive în regiune. Ocupanții continuă să lovească în zonele rezidențiale din Kharkiv, distruge centrul istoric. Bombardarea continuă în Chuguev, Izyum și Dergachy. Astăzi, inamicul a lovit, inclusiv cu sistemele de rachete Iskander. Potrivit Cartierului General al apărării, el a atacat de pe teritoriul Rusiei”, a spus el.

El a cerut locuitorilor Kharkiv să nu neglijeze alarmele.

“De îndată ce auziți sirena, acoperiți-vă! Cu toții ne obișnuim treptat cu explozii, iar odată cu sosirea primăverii începem să ieșim mai des. Dar inamicul atacă cinic infrastructura civilă. Nu-ți pierde vigilența! De asemenea, solicităm rezidenților să raporteze imediat poliției persoane suspecte, cazuri de jaf, încălcări. Poliția din regiunea Kharkiv răspunde promptprin urmare, vă îndemnăm să vă uniți forțele în lupta împotriva inamicului”, a subliniat Sinegubov.

amintiți-vă că dimineața devreme, pe 24 februarie, trupele ruse au intrat pe teritoriul Ucrainei. Inamicul a bombardat mai întâi facilitățile militare, apoi a atacat așezările pașnice, în special Kharkiv.

unul dintre soldații ruși capturați a mărturisit că Kharkiv este bombardat de trupele rusești.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.