consecințele bombardării Harkovului de către ocupanții ruși/captură de ecran a videoclipuluiConsecințele bombardării Harkovului de către ocupanții ruși/captură de ecran a videoclipului

astăzi 31% din teritoriul regiunii Harkov este ocupat temporar, 5% a fost eliberat de invadatorii ruși.

Acest lucru a fost declarat de către șeful administrației militare regionale Harkov Oleg Sinegubov în timpul unei reuniuni cu privire la situația din regiune și orașul Harkov prezidat de Președintele Ucrainei Vladimir Zelensky, serviciul de presă al PO raportat.

Președintele OVA Harkov a informat președintele că acum 31% din teritoriul regiunii este ocupat temporar, 5% a fost eliberat de invadatorii ruși.

“Încă nu suntem capabili să examinăm pe deplin unele dintre așezările eliberate, deoarece bombardamentele continuă acolo, să desfășurăm o degajare completă a minelor și să începem restaurarea infrastructurii critice. Unde o putem face de la distanță, o facem”, a spus Sinegubov.

Potrivit acestuia, acțiunile armatei ruse au provocat distrugerea a 2.229 de clădiri cu mai multe etaje, dintre care 225 au fost complet distruse. În Harkov, microdistrictele nordice și estice ale orașului au primit cele mai mari daune și distrugeri – 30,2% din totalul fondului locativ.

reamintim, potrivit șefului Ova Luhansk, aproximativ 95% din Regiunea Luhansk este ocupată astăzi.

ajută proiectulsusține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.