doar șapte coridoare umanitare din 10 au câștigat astăzi/foto de REUTERS

Viceprim-ministru-Ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar Irina Vereshchuk constată că astăzi doar șapte din 10 coridoare umanitare au lucrat.

Ea a spus acest lucru în mesajul său video postat pe canalul Telegram al biroului președintelui Ucrainei.

“Începând de astăzi, doar șapte din 10 coridoare au funcționat. Regiunea Kiev – 2 mii 28 de persoane au fost salvate, 400 de persoane din orașul Gostomel, 620 din satul Nemeshaevo și Vorzel, 100 din satul Dmitrovka, 800 din satul Pobeda”, a spus ea.

În plus, potrivit acesteia, 1.780 de persoane au fost salvate în regiunea Luhansk.

“Din orașul Severodonetsk-600, din orașul Popasnaya – 210, satul Gorny – 76, din orașul Rubezhnoye – 480, Kremennaya – 82 și Lisichansk – 340”, A adăugat Vereshchuk.

Deci, în total, ea a rezumat, datorită coridoarelor umanitare, aproximativ 4 mii de cetățeni au fost salvați acum.

În același timp, oficialul a menționat că convoiul de mărfuri umanitare cu alimente, apă și medicamente pentru Mariupol “continuă să fie blocat în orașul Berdyansk.”

“În același timp, locuitorii din Mariupol, epuizați și obosiți de război, au putut pleca astăzi pe același traseu. Aproape 150 de autoturisme. Ceea ce dă mari speranțe și indică faptul că forțele de ocupație blochează astfel de produse și medicamente necesare pentru oamenii noștri din Berdyansk fără niciun motiv”, a subliniat Vereshchuk.ea a adăugat că toți cei care au părăsit Mariupol primesc asistența necesară.

Vereshchuk a adăugat că ocupanții au încălcat acordurile de încetare a focului pentru coridoarele din Districtul Brovarsky din regiunea Kiev. “Convoaiele de autobuze pentru evacuare nu au putut trece în satele Bogdanovka și Novobogdanovka, satul Bobrik din cauza faptului că acțiunile ofensive au început din partea rusă”, a explicat ea.

în Regiunea Luhansk, ciocnirile militare au fost provocate și în Popasnaya și Rubezhnoye.

ca UNIAN a raportat mai devreme, vicepreședinte al Serviciului de urgență de Stat al Ucrainei Roman Zastava a spus că situația cea mai dificilă cu coridoare umanitare de la Mariupol astăzi, precum și ieri, ei nu au de lucru.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.