ca urmare a unui atac aerian inamic asupra unui spital pentru copii din Mariupol, trei persoane au fost ucise, inclusiv un copil/REUTERS

În Mariupol, ca urmare a atacului aerian de ieri asupra unui spital pentru copii, trei persoane au fost ucise, printre care și un copil, 17 persoane au fost rănite.

Consiliul Local Mariupol informează despre acest lucru în telegramă.

“Începând de astăzi, se știe că, după bombardarea teroristă de către avioanele rusești ale Spitalului de copii din Mariupol, 17 persoane (copii, femei, medici) au fost rănite, trei au fost ucise, printre care un copil – o fată”, se arată în raport.

Consiliul Local a remarcat că trupele rusești ” intenționat și fără milă distruge populația civilă din Mariupol.”

“Întreaga lume ar trebui să știe despre crima Rusiei împotriva umanității, împotriva Ucrainei și împotriva locuitorilor din Mariupol!”- este subliniat în mesaj.

După cum a raportat UNIAN, pe 9 martie, avioanele rusești au bombardat o maternitate din Centrul orașului Mariupol. Un spital, un departament pentru copii și un departament de terapie au fost, de asemenea, distruse.

Amintiți-vă că trupele ruse au pătruns pe teritoriul ucrainean dimineața devreme, pe 24 februarie. Inamicul a bombardat mai întâi facilitățile militare, apoi a atacat așezările pașnice, în special Mariupol, Kiev, Kharkiv și Chernihiv.potrivit Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, 516 decese civile au fost deja înregistrate de la începutul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

consilier al primarului din Mariupol, Piotr Andryushchenko, a raportat că mai mult de o mie de oameni au fost uciși în oraș. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.