ca urmare a unui atac aerian inamic pe terenul de pregătire militară Yavorovsky, nouă persoane au fost ucise/foto UNIAN

Ca urmare a unui atac aerian inamic lângă Lviv pe Centrul Internațional pentru pace și securitate (terenul de pregătire militară Yavorovsky), nouă eroi au fost uciși.

În urma atacului, 57 de persoane au fost rănite, a declarat Maxim Kozitsky, șeful administrației militare regionale din Lviv, în cadrul unei conferințe de presă. 

Conform datelor preliminare, inamicul a tras în regiunea Lviv de pe teritoriul Rusiei.

“Astăzi (13 martie – Ed.) regiunea Lviv a fost lovit. Greva a fost efectuată de rachete, anterior, de avioane de la Saratov-avioanele s-au ridicat din Rusia, au lovit pe cursul lor de luptă, fără a zbura pe teritoriu…”,- a spus oficialul.

Kozitsky a adăugat că, potrivit informațiilor preliminare, au fost lansate peste 30 de rachete.

“…Sistemul de apărare aeriană a funcționat, un anumit număr a fost doborât. Terenul de antrenament Yavorovsky a fost lovit, în acest moment 57 de persoane sunt rănite…, sunt în spitale, nouă eroi au murit… în acest moment, focul este stins”, a spus el.

Ministrul Apărării al Ucrainei, Alexey Reznikov, a cerut pe Twitter țărilor occidentale să închidă cerul peste țara noastră după loviturile cu rachete ale trupelor de ocupație ruse la terenul de antrenament militar Yavoriv.

“Rusia a atacat Centrul Internațional pentru menținerea păcii și securitate lângă Lviv. Instructori străini lucrează acolo. Informațiile despre victime sunt clarificate. Acesta este un nou atac terorist asupra păcii și securității la frontierele UE-NATO. Trebuie luate măsuri pentru a opri acest lucru. Închideți cerul”, a subliniat Reznikov.

În dimineața zilei de 13 martie, a devenit cunoscut faptul că o alertă aeriană a fost declarată în Lviv. Rețeaua a raportat că două explozii puternice au fost auzite în centrul regional. 

Deputatul local Igor Zinkevich a susținut că exploziile au fost rezultatul activității apărării aeriene ucrainene împotriva rachetelor rusești.

Exploziile din regiunea Lviv au sunat pentru prima dată de la invazia rusă a Ucrainei.

amintiți-vă că dimineața devreme pe 24 februarie, trupele ruse au intrat în Ucraina.

inamicul a bombardat mai întâi instalațiile militare, apoi a atacat așezările pașnice, în special, Kiev, Chernihiv, Mariupol, Kharkiv, Herson și Jitomir.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.