acum schitul este complet distrus/foto: SPRAVDI acum schitul este complet distrus/foto: SPRAVDI

Șeful Ministerului Culturii, Alexander Tkachenko,a spus detaliile atacului cu rachete al ocupanților ruși asupra Schitului Sf. Acum schitul este complet distrus.

Acest lucru a fost anunțat de Ministrul Culturii și Politicii informaționale Alexander Tkachenko în canalul său Telegram.

“Ziua amintirii și Reconcilierii a fost finalizată de trupele rusești cu o lovitură de rachetă îndreptată spre Schitul Sfântului Gheorghe al Sfintei Adormiri a Sfântului Munte Lavra al Patriarhiei Moscovei din Regiunea Donețk. Din păcate, a fost distrusă la pământ: pereții și tavanele clădirii Lavra s-au prăbușit aproape complet, iar fațadele altor clădiri moderne ale Schitului au suferit și ele”, a spus oficialul.

El a menționat că, din cele mai vechi timpuri, educația religioasă și morală și activitățile educaționale au fost desfășurate în schit.

“Este interesant faptul că a fost o structură modernă, construită pe modelul unuia dintre templele din Rusia, în detrimentul susținătorilor UOC-MP. AFU a raportat că trupele rusești și-au bombardat în mod deliberat propria biserică, pentru că nu a fost prima dată când au atacat acest obiect religios. Prin urmare, la ce putem spera dacă distrug chiar și ceea ce au creat ei înșiși. Ei distrug rămășițele legăturilor lor cu ceva luminos și luminos”, a declarat Tkachenko.

Ministrul a reamintit că, în perioada 24 februarie-începutul lunii mai, rușii au distrus sau deteriorat deja aproximativ o sută de clădiri religioase din Ucraina prin bombardamente.

 fals

Amintiți-vă că ofițerul celei de-a 95-a brigăzi separate de asalt aerian a Forțelor Armate din Ucraina, Yuriy Kochevenko, a arătat un videoclip cu consecințele atacului cu rachete asupra Lavrei din regiunea Donetsk.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *