calibru rachetă/Ministerul Apărării al Federației Ruse/FacebookRacheta Kalibr/Ministerul Apărării al Federației Ruse/Facebook

a fost lansată o anchetă în regiunea Odessa cu privire la faptul unui atac cu rachete inamice asupra unui sat, printre victime se numără un copil.

acest lucru a fost raportat la UNIAN de către serviciul de presă al Procuraturii Regionale Odesa.

Potrivit anchetei, în noaptea de 19 iulie, militarii țării agresoare, ignorând normele dreptului umanitar internațional, au tras rachete asupra instalațiilor de infrastructură civilă dintr-una din așezările din regiunea Odessa. În special, au fost decojite case private rezidențiale, clădiri de case, o casă de Cultură și o școală.

Citește și:  ca urmare a unei greve rusești asupra unei clădiri înalte Kramatorsk, 10 persoane au fost rănite Ca urmare a unei greve rusești asupra unei clădiri înalte din Kramatorsk, 10 persoane au fost rănite în timpul grevei de pe Kherson, APU a lovit locația unităților rusești-Khlan În timpul grevei de la Kherson, APU a lovit locația unităților rusești-Khlan armata rusă a zburat din APU în timpul prânzului (video) Armata rusă “a zburat” de la APU în timpul prânzului (video)

Ca urmare a loviturilor de rachete, au fost distruse 3 clădiri rezidențiale și 2 structuri de curte, care au izbucnit după lovirea rachetelor. De asemenea, o clădire Agricolă a fost avariată la marginea așezării. În plus, casele și mașinile situate în apropiere au fost distruse. Ferestrele, acoperișurile și fațadele sunt deteriorate în clădirile rezidențiale.

“Conform datelor preliminare, 6 civili au fost răniți ca urmare a obuzelor inamice, inclusiv un copil (potrivit Procuraturii Generale, acesta este un copil de 5 luni-UNIAN), care a fost internat într–o unitate medicală cu o vânătăi a țesuturilor moi ale feței. Starea lui este de severitate moderată”, se arată în raport.

Lucrările de salvare de urgență sunt în curs de desfășurare pentru a sorta molozul. Procurorii, SBU și ofițeri de poliție, experți, salvatori și medici lucrează la fața locului. Se desfășoară acțiuni de investigație prioritare.

în timpul inspecției locurilor evenimentelor, resturile din mecanismul rachetei au fost deja găsite și îndepărtate.

Procuratura constată că nu există facilități militare pe acest teritoriu.

au fost inițiate proceduri penale cu privire la încălcarea legilor și obiceiurilor de război (Partea 1 a articolului 438 din Codul Penal al Ucrainei).

După cum a raportat UNIAN, 6 persoane, inclusiv un copil, au fost rănite noaptea în regiunea Odessa ca urmare a unei greve masive de rachete.

În special, 7 rachete de croazieră Kalibr au fost trase din Marea Neagră. Forțele de apărare aeriană au reușit să doboare unul dintre ei, 6 au lovit o așezare pașnică.

în urma loviturii, 3 case private și 2 structuri de curte au fost distruse și aprinse. Mai multe moșii private, mașini, o școală și o casă de cultură au fost avariate.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *