Rusia pune presiune pe Belarus pentru a intra în război cu Ucraina. Dar nu va stoarce. Voi explica de ce.

Încă de la începutul escaladării, mai ales când forțele armate ale Ucrainei au început să oprească invazia trupelor rusești, am presupus că Belarusul a fost privit de Vladimir Putin ca un astfel de Salvator. Și astăzi are nevoie de ajutor. La urma urmei, nu a pregătit rezerve și acum nu are timp să le pregătească. Da, el scrie acolo “pe sousek”, încercând să arunce niște oameni aici, dar ar fi foarte precis și oportun pentru Putin dacă armata belarusă ar intra în această bătălie.

Cu toate acestea, Lukashenka, după cum am înțeles, și-a pregătit deja un aerodrom de rezervă. În sensul că, dacă armata sa nu intră în război, atunci va spune că a existat o anexare ilegală a Belarusului, Putin a folosit teritoriul Belarusului la discreția sa, fără permisiune, fără coordonare cu Belarus. Dar dacă Belarus intră în război, armata belarusă se mută în Ucraina, atunci există o singură cale pentru Lukashenka – Haga. Va trebui să stăm în același doc cu Putin.

Lukașenko nu vrea să meargă la Haga, dar totuși vrea să se încadreze în noua Constituție, care îi garantează imunitate pe tot parcursul vieții pentru tot ceea ce a făcut în calitate de președinte. După cum s-a scris acolo, va fi senator pe viață.

El este mult mai experimentat și mai viclean decât Putin. De mulți ani a reușit să se eschiveze, să ia bani de la Federația rusă, dar încă nu există un stat sindical, la menționarea căruia politicienii ruși și Putin au ochii arși. Mai mult, Lukashenka, în principiu, nu a ascuns că Belarusii nu vor lăsa armata rusă să înjunghie în spate. Adică înțelege perfect situația și încearcă să evite să intervină în război în vreun fel.

De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că armata belarusă nu a luptat niciodată nicăieri. Nu au experiență de luptă. Așadar, astăzi se află la granița noastră și s-au format deja mai multe grupuri tactice de batalion și desfășoară “exerciții” – o demonstrație la granița noastră. Dar ei sunt în mod clar conștienți de faptul că, dacă există un ordin, acesta va fi un ordin pentru o invazie armată a unui alt stat. Adică nu vor putea spune că nu știu unde și de ce au fost trimiși.

Aceasta implică reacția lui Lukashenka însuși. Faptul este că, potrivit informațiilor, Belarusii monitorizează constant sociologia în trupe. Și astăzi există mai mult de 50% împotriva interferenței în războiul cu Ucraina. Acesta este un factor indicativ. La urma urmei, în cazul unui ordin, ei își pot întoarce armele împotriva comandanților lor, iar dezordinea va începe în unități. Și cum se poate termina acest lucru nu este clar. Poliția nu va putea lupta cu armata. Adică, dacă armata belarusă ridică baionetele și merge la Minsk, poliția cu bastoane nu va proteja Lukashenka. Nimeni nu va opri armata.

Sau o altă opțiune-dacă Belarusii trec în partea Ucrainei. Da, chiar dacă încep să se predea, pentru a nu fi uciși pe pământul nostru. Atunci Lukashenka cu siguranță nu va putea ține furia oamenilor și o posibilă revoltă populară.

el înțelege toate acestea. Prin urmare, în opinia mea, Rusia nu va stoarce Belarus.

Oleg Jdanov, expert militar

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.