atacul terorist din Yelenovka a avut loc pe 29 iulie/foto t.me/informnapalm Atacul terorist din Yelenovka a avut loc pe 29 iulie/foto t.me/informnapalm

Procurorul militar șef al Ucrainei în 2019-2020, generalul maior de rezervă Viktor Chumak, a declarat că rușii au comis un atac terorist în Yelenovka din mai multe motive simultan.

a făcut o astfel de declarație în aerul canalului TV Espresso.

“În primul rând, răzbunarea armatelor private a comis această crimă pentru modul în care au luptat “Azoviții”. Răzbunare pentru cât de mult i-au zdrobit pe Wagnerieni, unitățile de elită ale rușilor”, a spus Chumak.

el a menționat că Rusia a dorit, de asemenea, să ascundă tortura prizonierilor de război și, în același timp, să-și intimideze propria armată.

“Intimidarea luptătorilor ruși să spună: dacă sunteți capturați, ucrainenii vă vor face și mai rău. Și, în al treilea rând, nu exclud că prizonierii de război au fost tratați teribil. Și Rusia a comis acest act terorist pentru a ascunde crimele și tortura prizonierilor de război”, a rezumat Chumak.

După cum a raportat UNIAN, în noaptea de 29 iulie, s-a auzit o explozie pe teritoriul fostei colonii corecționale din satul Elenovka. Clădirea în care au fost ținute prizonierii de război ucraineni, retrași din uzina Azovstal, a fost distrusă.

Imediat după explozie, Rusia a acuzat APU că a tras în Colonia penală. În Ucraina, ei au spus că explozia din Yelenovka a fost un act terorist rus cu scopul de a ascunde crimele de război, discreditarea Forțelor Armate ale Ucrainei.potrivit informațiilor, atacul a fost efectuat de mercenari din PMC-urile Wagner.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.