inamicul a făcut o altă grevă de rachete asupra Ucrainei/facebook.com/Командування Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale UcraineiInamicul a lansat un alt atac cu rachete asupra Ucrainei/facebook.com/Командування Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei

Teroriștii ruși în această dimineață, în Ziua statalității, au tras peste 20 de rachete pe teritoriul Ucrainei.

unii dintre ei au zburat în regiunea Kiev, a declarat șeful Ova Alexey Kuleba.

“În regiunea Kiev, au existat cinci sosiri în districtul Vyshgorodsky. Alte două rachete au fost doborâte de forțele de apărare aeriană. Astfel de acțiuni îndrăznețe ale rușilor dovedesc încă o dată că încalcă nu numai pământurile noastre, ci și independența și autenticitatea noastră. Dar statul nostru și suveranitatea noastră sunt inviolabile”, a spus el.Kuleba a cerut, de asemenea, tuturor să nu neglijeze alarmele de aer și propria lor siguranță.

actualizat. Ulterior, la un briefing, șeful adjunct al Direcției operaționale principale a Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, Alexey Gromov, a clarificat că o unitate militară a intrat în foc în regiunea Kiev.

“Astăzi, în jurul orei 5 dimineața, inamicul a tras șase rachete Kalibr asupra unei unități militare din satul Lyutezh, Regiunea Kiev. O clădire a fost distrusă, două avariate. Una dintre rachete a fost doborâtă peste cariera Buchan. Inamicul a lansat un atac cu rachete de la capul Fiolent din Marea Neagră”, a spus Gromov. 

El a mai spus că în regiunea Chernihiv în jurul orei 6 dimineața, așezarea Goncharovskoye a fost trasă de la mai multe lansatoare de rachete.

Potrivit acestuia, aproximativ 20 de obuze au fost trase în pozițiile trupelor noastre. Se stabilește că bombardarea a fost efectuată din zona așezării Zyabrovka din Republica Belarus. 

“Există pierderi de personal, acum sunt clarificate”, a spus Gromov.

după cum a raportat UNIAN, explozii au avut loc în dimineața nu numai în regiunea Kiev, dar, de asemenea, în regiunea Chernihiv, Mykolaiv și Harkov.

se știe că unele dintre rachete au fost trase de pe teritoriul Belarusului.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.