acumularea de trupe a fost observată la granița Bielorusă-ucraineană/photo Maxar Technologies via REUTERS

Compania de tehnologie spațială Maxar a arătat un grup de vehicule în apropierea graniței dintre Belarus și Ucraina.

În imagini, puteți vedea acumularea de trupe în apropierea satului Dublin din Regiunea Gomel. Imaginile sunt datate 18 martie, dar publicate abia astăzi. 

acumularea de trupe observate la granița Bielorusă-ucraineană/photo Maxar Technologies via REUTERS

Mai devreme astăzi, reprezentanții NATO nenumiți într-un comentariu CNN au spus că Alianța crede că Belarusul ar putea să se alăture în curând războiului pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei. Potrivit unor surse, Belarus ia deja măsuri pentru a participa la o invazie pe scară largă.

Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina raportează că amenințarea unei ofensive din partea Republicii Belarus în direcția Volyn este ridicată. 

Rolul Belarusului în războiul Rusiei împotriva Ucrainei: ceea ce este cunoscut

După cum a raportat anterior UNIAN, Belarusul nu participă oficial la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, numit “operațiune specială” de către agresor. În același timp, armata rusă folosește teritoriul Belarusului pentru a transporta soldați și echipamente militare, pentru a lansa rachete pe teritoriul Ucrainei. 

Există, de asemenea, rapoarte că spitalele din Belarus tratează soldații răniți în bătăliile de pe teritoriul Ucrainei, motiv pentru care unele instituții medicale au încetat să ofere asistență Belarusilor.

La 11 martie, a devenit cunoscut faptul că invadatorii ruși au atacat teritoriul Belarus la granița cu Ucraina. Serviciul de frontieră de Stat al Ucrainei a numit acest atac o provocare deliberată menită să atragă Forțele Armate ale Republicii Belarus într-un război cu Ucraina. În aceeași zi, Ministerul Apărării din Belarus a început să nege faptul că trei sate bieloruse au fost atacate din aer. 

La 15 martie, Aleksandr Lukașenko a declarat că Belarusul nu poate face nimic pentru a ajuta Rusia în războiul împotriva Ucrainei, iar Federația Rusă “nu cheamă” soldații bieloruși.

Pe 21 martie, consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko, a declarat că, la o întâlnire la Kremlin, Președintele belarus, Alexander Lukashenko, i-a promis președintelui rus Vladimir Putin să trimită trupe în Ucraina cel târziu pe 21 martie. Acum, se presupune că președintele Federației Ruse dorește să-l înlăture pe Lukashenka de la putere cu forța. 

țările partenere ale Ucrainei impun sancțiuni împotriva Belarusului la egalitate cu Rusia din cauza complicității cu agresiunea rusă împotriva țării noastre.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *