Gerasimov a fost rănit-nu se știe sigur/foto: serviciul de presă al Ministerului Apărării al Federației Ruse rănirea lui Gerasimov nu este exact cunoscută/foto: serviciul de presă al Ministerului Apărării al Federației Ruse

Au existat rapoarte contradictorii despre rănirea șefului Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse Valery Gerasimov. Pe fondul informațiilor că ocupantul ar fi putut fi rănit în explozia din Izyum, unele surse raportează că Gerasimov a reușit să evacueze.

Informațiile despre rănirea șefului Statului Major General al Federației Ruse sunt respinse în canalul Telegram “UP”.

“Din păcate, informațiile despre rănirea șefului Statului Major General al Federației Ruse Gerasimov nu sunt adevărate.  Potrivit surselor UP, forțele ucrainene nu au avut timp să “acopere” Gerasimov sub stafidele de la sediul central și a reușit să evacueze.  Măsurile de securitate sporite în Belgorod, inclusiv elicopterele deasupra orașului, sunt măsuri de securitate doar pentru a acoperi Statul Major al Federației Ruse”, se arată în raport.

Cu toate acestea, fostul ministru de Interne al Ucrainei Arsen Avakov a declarat pe Facebook, referindu-se la o sursă din Federația Rusă, că Gerasimov a primit o rană de șrapnel la tibia dreaptă în Ucraina. În același timp, el a glumit: “ce veste tristă, dar au putut…”.

“Șeful Forțelor Armate ale Federației Ruse Valery Gerasimov a fost rănit pe teritoriul Ucrainei. El a primit o rană de șrapnel la tibia dreaptă fără o fractură osoasă”, a scris Avakov.

În plus, consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko, a scris astăzi pe Twitter că informațiile despre explozia de ieri din Izyum, unde se afla Gerasimov, au confirmare. De asemenea, mulți reprezentanți ai celor mai înalți ofițeri ai țării agresoare ar fi murit acolo.

după cum a raportat UNIAN mai devreme, jurnalistul militar și bloggerul Alexander Shulman a scris, de asemenea, că Gerasimov a fost rănit pe teritoriul Ucrainei, în apropierea Izyumului din regiunea Harkov.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.