Australia a oprit exportul de componente pentru fabricarea de arme către Federația Rusă/ilustrație depositphotos.com

Australia a interzis vânzarea de alumină și minereu de aluminiu către Rusia.

britanicul The Guardian scrie despre acest lucru.

Guvernul a subliniat că acest pas vizează limitarea capacității Rusiei de a produce aluminiu, cea mai importantă componentă a armelor și munițiilor. Rusia primește 20% din nevoile sale de alumină din Australia.

Australia va căuta noi piețe.

În plus, ziarul scrie că sancțiunile pot afecta concernul Australian-britanic Rio Tinto Group, care ocupă locul trei în sectorul minier global.

Concernul deține 80% din acțiunile Queensland Alumina într-un joint venture cu Rusal International al oligarhului rus Oleg Deripaska. Rusal International este al doilea mare producător de aluminiu din lume.

Australia condamnă ferm războiul dezlănțuit de Putin, astfel încât guvernul a anunțat un nou pachet mare de asistență pentru Ucraina – 70 mii tone de cărbune. Pachetul de ajutor include, de asemenea, ajutor umanitar suplimentar de urgență – 30 de milioane de dolari – și o nouă viză umanitară, care va fi disponibilă temporar pentru refugiații ucraineni.  

Australia a crescut, de asemenea, asistența militară pentru Ucraina cu 21 de milioane de dolari. Finanțarea militară totală este de 91 de milioane de dolari. Noua asistență va include materiale suplimentare din rezervele forței de apărare australiene.” Detaliile nu sunt specificate.

Reamintim că pe 24 februarie 2022, Federația Rusă a lansat un război împotriva Ucrainei independente și a organizat o adevărată teroare în țară. Rușii trag cu arme grele în orașele ucrainene pașnice, ucigând civili, inclusiv copii și femei.

După începutul invaziei Ruse, țările civilizate au impus sancțiuni împotriva Federației Ruse. Restricții legate de circulația valutară în țară, obligații de datorie, sancțiuni împotriva băncilor rusești etc. rata de schimb a rublei a crescut de aproape 4 ori în doar două săptămâni de război. Analiștii prezic că economia rusă va intra în incapacitate de plată în luna aprilie a acestui an.

producătorii și mărcile globale au început să părăsească piața rusă în masă. Deși unele companii internaționale continuă să lucreze acolo și să plătească impozite țării agresoare, pe care o direcționează spre uciderea ucrainenilor.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.