autoritățile ruse nu se adresează Ucrainei cu problema returnării prizonierilor și a corpurilor ocupanților distruși, împărtășite în Ministerul Afacerilor Interne/foto UNIAN

Rușii nu abordează Oficial problema întoarcerii militarilor lor capturați, precum și a cadavrelor morților.

Acest lucru a fost anunțat la difuzarea teletonului de informații de către consilierul ministrului Afacerilor Interne Anton Gerashchenko.

El a menționat că rușii nu au solicitat încă niciun prizonier oficial și nu au cerut întoarcerea cuiva. “Este, de asemenea, o întrebare pentru clica fascistă a lui Putin (președintele rus Vladimir Putin – n. Red.) că nu vor să facă acest lucru, deși avem mulți prizonieri. Ei nu se ocupă deloc de cadavrele armatei lor, care sunt acum împrăștiate în toată nordul și Sudul Ucrainei”, a spus Gerashchenko și a reamintit că în orice moment armata a trebuit și acum trebuie să facă totul pentru a returna corpul tovarășului ucis al mamei sale.

Potrivit consilierului ministrului, trebuie înțeles că armata ucraineană este ținută captivă de ocupanții ruși. Prizonierii de război au fost întotdeauna folosiți pentru schimb, astfel încât rușii capturați sunt necesari de Ucraina ca fond de schimb.

Gerashchenko consideră că rușii capturați, care au vorbit ieri la un briefing de presă în SBU, și – au cerut scuze sincer, pentru că “nu au vrut să lupte cu Ucraina, a fost o “surpriză” pentru toți – au fost aliniați pe 23 februarie și au spus-Mâine vom merge să luptăm în Ucraina.”

“Deci, aceștia sunt încă ofițeri și nimeni nu le – a spus soldaților nimic-au fost pur și simplu alertați, puși în vehicule blindate și călăreau în acest vehicul blindat și au crezut că este un exercițiu. Putin a înșelat sute de mii de militari, și-a înșelat toți oamenii”, a spus Gerashchenko și a subliniat că armata ucraineană va distruge ocupanții și cine dintre ei nu vrea să moară, trebuie să se predea.

El a adăugat, de asemenea, că SBU suspectează rușii capturați pentru încălcarea frontierelor Ucrainei și pentru invadarea țării noastre, prin urmare sunt persoane care trebuie să răspundă în conformitate cu Codul Penal al Ucrainei și o măsură preventivă sub formă de detenție se aplică tuturor.

Apoi, instanța ucraineană va decide soarta fiecăruia dintre ei,”sau vor exista decizii militaro-politice privind schimbul acestor prizonieri pentru băieții noștri care sunt în captivitate cu rușii.”

Amintiți-vă că trupele ruse au pătruns pe teritoriul ucrainean dimineața devreme, pe 24 februarie. Inamicul a bombardat mai întâi facilitățile militare și apoi a atacat așezările pașnice, în special Kiev, Chernihiv, Kharkiv, Mariupol, Jitomir și Herson.

consilier al Ministrului Afacerilor Interne Vadim Denisenko a spus că războiul dintre Ucraina și Federația Rusă a fost primul din istoria omenirii atunci când armata uneia dintre părți refuză să ia morții lor.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.