Iskander/fotografie defence.ru

Informațiile ucrainene au găsit aeronave militare rusești și divizia Iskander pe teritoriul Belarusului.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost anunțat de președintele Ministerului Apărării al Ucrainei, Alexander Motuzyanik, în timpul unui briefing.

“După cum au aflat serviciile noastre de informații, există șase aeronave tactice rusești de aviație pe un aerodrom din Regiunea Brest din Belarus, la o distanță de 130 km de granița de stat cu Ucraina. Și, de asemenea, o divizie a sistemului de rachete tactice Iskander a fost desfășurată în regiunea Mogilev la o distanță de 170 km de granița cu Ucraina”, a spus Motuzyanik.

În ceea ce privește situația operațională din direcțiile Volyn și Polessky, el a menționat că totul rămâne fără schimbări semnificative. Potrivit vorbitorului, unitățile Forțelor Armate ale Republicii Belarus continuă să îndeplinească sarcini de consolidare a frontierei Belarus-ucrainene în regiunile Brest și Gomel.

“În același timp, nu este exclusă punerea în aplicare a provocărilor de către inamic cu acuzația ulterioară a Forțelor Armate ale Ucrainei. Există, de asemenea, o amenințare de lovituri de rachete de către inamic pe teritoriul infrastructurii militare și civile a Ucrainei de pe teritoriul Republicii Belarus”, a spus Motuzyanik.

Anterior, s-a raportat că în prezent nu există nicio amenințare cu o invazie inamică din Belarus. Armata continuă să consolideze pozițiile în apropierea frontierei pentru a opri invazia în cazul în care aceasta are loc.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.