Mass-media a aflat despre încercarea de a elibera luptătorul mass-media a aflat despre încercarea de eliberare a luptătorului” Azovstal ” al regimentului Azov Dmitry Kozatsky

Ucraina nu numai că a planificat, dar a încercat și să deblocheze uzina Azovstal din Mariupol, unde apărătorii se aflau în defensivă de câteva săptămâni la acea vreme, dar un grup de luptători care s-au deplasat spre oraș s-au confruntat cu un atac frenetic al ocupanților și au trebuit să se retragă.

Acest lucru a fost raportat de publicația “Ukrainska Pravda” cu referire la propriile surse.

Potrivit interlocutorilor publicației, deblocarea lui Mariupol a fost posibilă în primele etape, dar în fiecare zi a devenit din ce în ce mai puțin reală.  

Președintele Vladimir Zelensky și vârful comandamentului armatei, potrivit publicației, au împărtășit optimismul prudent cu privire la posibilitatea eliberării apărătorilor Azovstal.

Dar o încercare de deblocare nu a fost doar planificată, ci și implementată. A avut loc după câteva săptămâni de blocadă sângeroasă a lui Mariupol. Sub comanda generală a Direcției Principale de informații (GUR), un grup a ieșit din zona Gulyai-Pole spre Mariupol, care trebuia să pătrundă în oraș.

Ca parte a acestei unități a existat o parte din Gurovs, parte a armatei forțelor armate ale Ucrainei, parte a luptătorilor Azov.

Potrivit interlocutorului publicației, inițial a fost planificat să li se ofere tancuri și vehicule blindate de peste 80 de unități, cu toate acestea, atunci când a venit vorba de afaceri, au colectat doar câteva tancuri, vehicule de luptă pentru infanterie și transportoare blindate de personal (până la 20 de bucăți).

În ciuda acestui fapt, grupul sa mutat în continuare spre Mariupol. A mers aproximativ 10-15 km, a dat peste un atac violent al invadatorilor și a trebuit să se retragă.

Interlocutorii subliniază că, pentru succesul deblocării în sprijinul forțelor ucrainene, a trebuit să aibă loc o contra-descoperire simultană a garnizoanei Mariupol. Dar acest lucru a devenit nerealist după acțiunile Brigăzii 36 Marine.

Citește și:  mai mult de o mie de prizonieri din Azovstal au fost trimiși în Rusia-RosSMI Peste o mie de prizonieri din Azovstal au fost trimiși în Rusia-RosSMI  primul șef adjunct al administrației Mariupol a fost informat despre suspiciunea de trădare “Primul șef adjunct al administrației Mariupol” a fost informat despre suspiciunea de trădare

În primul rând, pe 4 aprilie, Un batalion al Brigăzii 36 s-a predat brusc, iar apoi, în mod neașteptat, comandantul brigăzii 36, Vladimir Baranyuk, fără să avertizeze pe nimeni, a decis să facă o descoperire într-o direcție necunoscută și, prin urmare, a pierdut o mulțime de oameni. De asemenea, potrivit comandantului “Azov” Denis Prokopenko, mulți oameni au fost abandonați și capturați.

Un alt interlocutor al publicației, apropiat de Azov, a spus că pușcașii marini s-au predat cu tancuri, MLRS și muniție, ceea ce a slăbit foarte mult forțele de apărare.  

După aceea, a devenit clar că deblocarea de forțe mici de pe teritoriul neocupat este imposibilă chiar și într-o singură direcție.  

După cum a raportat UNIAN, Mariupol a fost ocupat de trupele rusești la 1 martie. De la sfârșitul lunii aprilie, apărătorii Mariupolului au fost blocați la uzina Azovstal, au cerut lumii mântuirea: pușcașii marini – pentru “extracție”, “Azov” – cel puțin pentru evacuarea soldaților răniți.

Pe 17 mai, Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a anunțat că garnizoana Mariupol și-a încheiat misiunea de luptă, iar acum comandanții au ordin să salveze viețile personalului. Pe 16 mai, a început evacuarea soldaților răniți grav pe teritoriul ocupat. Toate celelalte au fost planificate să fie retrase în mai multe etape. Formal, au fost capturați. Autoritățile ucrainene intenționează să le schimbe. 

Pe 6 iunie, președintele Vladimir Zelensky a confirmat că peste 2,5 mii de luptători ucraineni din Azovstal sunt în mâinile ocupanților ruși. Eliberarea lor este gestionată de GUR al Ministerului Apărării.

Ați putea fi, de asemenea, interesat de știri:

ajuta proiectulne sprijini

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.