Bătălia pentru Donbass poate fi ultima pentru armata rusă /fotografie de pe Facebook a Statului Major Generalbătălia pentru Donbass poate fi ultima pentru armata rusă/fotografii de pe Facebook a Statului Major General

Dacă armata rusă nu va obține un succes semnificativ pe câmpul de luptă din Ucraina în viitorul apropiat, războiul se poate opri, iar bătălia pentru Donbass va fi ultima lor mare ofensivă.

Acest lucru este raportat de New York Times, publicând un material interactiv cu pozițiile și realizările trupelor ucrainene și ruse pe prima linie.

Articolul spune că, chiar și după o încercare nereușită de a captura Kievul, comanda militară rusă pășește pe vechea greblă, împrăștiindu-și forțele în prea multe locuri în același timp. După o lună de ofensivă activă în Donbas, Federația Rusă nu se poate “lăuda” decât să ia Popasna și Mariupol, dar în ambele cazuri APU le-a permis să o facă.

Acum, trupele rusești se deplasează spre nord de Popasna, în speranța de a înconjura forțele ucrainene în Severodonetsk, înființând acolo un “al doilea Mariupol”. Cel mai probabil, armata ucraineană va ține orașul cât mai mult timp posibil, încercând în același timp să provoace cât mai multe daune ocupanților.

Citește și:  încă 100 de ocupanți și un avion au fost distruși în Ucraina: Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a anunțat noi pierderi ale Federației Ruse În Ucraina, încă 100 de ocupanți și un avion au fost distruși: Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a anunțat noi pierderi ale Federației Ruse Federația Rusă elimină rezervele de personal cu activitatea sa, care va juca în mâinile Ucrainei-Arestovich Federația Rusă elimină în mod activ rezervele de personal,care vor juca în mâinile Ucrainei-Arestovich  rușii au aruncat o grămadă uriașă de echipamente și peste 12 mii de luptători pentru a captura Regiunea Luhansk rușii au aruncat o grămadă uriașă de echipamente și peste 12 mii de luptători pentru a captura Regiunea Luhansk

Publicația scrie că aceste victorii nu sunt suficiente pentru ca Rusia să obțină controlul asupra Donbass. Mai mult, trupele rusești, spre deosebire de Ucraina, nu au provizii fiabile de echipament militar și de echipament. Cu cât rușii avansează mai mult, cu atât liniile lor de aprovizionare devin mai lungi și cu atât sunt mai vulnerabili la contraatacurile ucrainene. Din acest motiv, Rusia trebuie să-și redistribuie trupele pentru a proteja teritoriul deja cucerit.

Rușii au timp limitat pentru a da ofensivei un nou impuls și pentru a obține un succes tangibil. După aceea, vor fi forțați să ia poziții defensive, iar cursul războiului va încetini. De aceea, experții sunt siguri că bătălia pentru Donbass va fi ultima ofensivă majoră a Federației Ruse în Ucraina.

Anterior, ziarul Times a declarat că rachetele Britanice Brimstone au schimbat “dinamica” bătăliei pentru Donbass. Ele reprezintă o amenințare serioasă pentru formațiunile rusești “vulnerabile”, chiar dacă se află la câțiva kilometri de linia frontului.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.