ocupanții încearcă să pătrundă în Donbass/facebook.com/GeneralStaff.ua ocupanții încearcă să pătrundă în Donbas/facebook.com/GeneralStaff.ua

În direcția Donetsk, inamicul încearcă să străpungă apărarea trupelor noastre și să ajungă la granițele administrative ale regiunii Luhansk.

Acest lucru este menționat în informațiile operaționale ale Statului Major General privind invazia rusă.

Tot în direcția Severodonetsk, inamicul se lupta în zona satului Prudovka. Unitățile ocupanților au încercat să efectueze o ofensivă pentru a captura așezarea Alexandrovka, dar nu au avut succes.

Din mortare și artilerie cu butoi, inamicul a continuat să bombardeze pozițiile forțelor de apărare de-a lungul liniei de contact în direcția indicată.

În direcția Bakhmut, cu sprijinul artileriei, ocupanții au încercat să îmbunătățească poziția tactică a unităților lor. Au luptat în zona așezărilor Toshkovka, Kamyshevakha, Tripolye și Vasilevka.

În direcția Limansky, inamicul a bombardat așezările Liman, Zakitnoye, Ozernoye și Dubrava. A continuat impactul focului asupra pozițiilor unităților forțelor de apărare.

O scădere a intensității operațiunilor de luptă este înregistrată în direcțiile Avdeevsky, Kurakhovsky, Novopavlovsky și Zaporozhye. Inamicul se regrupează pentru a consolida anumite zone.

Inamicul nu a efectuat operațiuni militare active în direcția Bugului de Sud. Continuă lucrările la construcția celei de-a doua linii de apărare. Întărește gruparea artileriei și mărește sistemul de apărare aeriană.

În direcția slavă, ocupanții și-au concentrat eforturile principale pe crearea condițiilor pentru reluarea ofensivei. Bombardarea așezărilor de-a lungul liniei de contact a continuat. În unele zone, au încercat să efectueze recunoașterea prin luptă, au suferit pierderi și s-au retras.

Inamicul nu a efectuat nicio acțiune activă în direcția Kharkiv în timpul zilei. El a întărit regimul polițienesc și administrativ în teritoriile ocupate temporar.

În zonele Mării Negre și Mării Azov, grupurile de nave inamice continuă să îndeplinească sarcini de izolare a zonelor de luptă și de blocare a transportului civil.

Citește și:  fostul ambasador German în Rusia a numit o altă țintă probabilă a lui Putin în războiul împotriva Ucrainei Fostul ambasador German în Rusia a numit o altă țintă probabilă a lui Putin în războiul împotriva Ucrainei în Mariupolul distrus, ocupanții se pregătesc să introducă educația rusă În Mariupol distrus, ocupanții se pregătesc să introducă educația rusă Rusia a chemat experți în bombe cu butoi și le poate folosi în Ucraina - The Guardian Rusia a convocat experți în bombe cu baril și le poate folosi în Ucraina-The Guardian expertul a spus despre super-arma Occidentală, care poate ajuta APU să schimbe cursul războiului Expertul a vorbit despre super-arma Occidentală, care poate ajuta APU să schimbe cursul războiului Rusia trebuie să plătească pentru restaurarea Ucrainei-duda (video) Rusia trebuie să plătească pentru restaurarea Ucrainei – Duda (video)

După cum a raportat UNIAN, trupele rusești de pe teritoriul Transnistriei nerecunoscute se află într-o stare sporită de pregătire pentru luptă. Mai mult, au început să verifice formațiunile armate locale.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.