Lupta continuă în Donbas/foto facebook.com/GeneralStaff.ua Luptele continuă în Donbas/foto facebook.com/GeneralStaff.ua

În direcția Donetsk, ocupanții ruși continuă bombardarea artileriei de-a lungul întregii linii de contact.

Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina raportează despre acest lucru pe pagina sa de Facebook.

“În direcția Donețk, ocupanții ruși continuă bombardarea artileriei de-a lungul întregii linii de contact. În direcția Limansky, inamicul a tras asupra infrastructurii civile din zonele așezărilor Yarovaya, Shchurovo, Stary Karavan și Raygorodok. Efectuate operațiuni de asalt în apropiere de Studenok, luptele continuă”, se spune în raport.

În direcția Bakhmut, potrivit Statului Major General, ocupanții efectuează bombardamente în zonele așezărilor Pokrovskoye, New York, Zolotoye, Kamyshevakha, Nikolaevka, Berestovoye, Belogorovka și Vrubovka. În apropierea celor din urmă, au efectuat operațiuni de asalt nereușite.

Prin forțele de asalt și aviația armatei, ocupanții au efectuat atacuri aeriene asupra infrastructurii din apropierea Vozrozhdenie, Rota, Novolugansky și Dolomitnoye.

Nu au existat operațiuni militare active în direcțiile Avdeevsky, Kurakhovsky, Novopavlovsky și Zaporozhye. Ocupanții au bombardat infrastructura civilă în zonele așezărilor Kamenka, Veseloe, Maryinka, Novomikhailovka, Avdiivka, Peski, Zolotaya Niva. Forțele unităților individuale și grupurile de sabotaj și recunoaștere au încercat să se angajeze în ciocniri de luptă și să efectueze operațiuni de asalt lângă Krasnogorovka și Poltava. Nu au avut succes, s-au retras în pozițiile lor anterioare.

“Inamicul nu a efectuat nicio acțiune activă în direcția Seversky. El a lansat un atac cu rachete asupra facilităților de infrastructură civilă din zona Gudovo din regiunea Sumy. Tot în regiunea Sumy, inamicul a bombardat zonele așezărilor Bachevsk, Khodino și Slavgorod”, se spune în raport.

În direcția Slobozhansky, ocupanții continuă să se pregătească pentru ofensivă, să completeze stocurile de active materiale, arme și echipamente de pe teritoriul Rusiei. Pentru a reduce potențialul ofensiv al trupelor ucrainene, acestea efectuează daune de foc de la artileria cu butoi și lansatoare de rachete multiple.

Ocupanții nu au efectuat nicio acțiune activă în direcția Kharkiv. Principalele eforturi sunt concentrate pe descurajarea acțiunilor forțelor de apărare ucrainene. “Inamicul a tras asupra infrastructurii civile din zonele așezărilor Bashkirovka, Mospino, Lozovaya rusă, Pechenegi și Mikhaylovka. El a efectuat atacuri aeriene în apropiere de Novy”, se arată în raport.

În direcția slavă, ocupanții se concentrează, în special, pe echipamentul de inginerie al pozițiilor. Bombardarea infrastructurii civile a fost înregistrată în zonele Dibrovnoye, Kurulka, Vernopolya, Krasnaya Polyana și altele. “Lângă Dolgenkoe, inamicul a lansat atacuri aeriene de către forțele de aviație ale armatei. El a efectuat operațiuni de asalt în zonele așezărilor Bogorodichnoye și Dolina, nu a avut succes, după pierderile provocate de unitățile Forțelor de apărare, s-a retras”, a adăugat Statul Major General.

În direcția Yuzhnobug, în timpul zilei, trupele rusești au folosit mortare, artilerie cu butoi și lansatoare de rachete multiple pe infrastructura civilă din zonele așezărilor Kavkaz, Lepetikha, Dmitrovka, Osokorovka, Blagodiynoye, Valea stepei. Pe unele secțiuni ale Krivoy RogDirecțiile au intensificat recunoașterea aeriană și au încercat să efectueze operațiuni de asalt. Au fost respinși și s-au retras în poziții ocupate anterior.

reamintim, Statul Major General a raportat că Belarus se rotește forțele speciale la granița cu Ucraina.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.