autoritățile bieloruse au confirmat furnizarea de arme către Federația Rusă/foto Unian, Alexander Sinitsa autoritățile bieloruse au confirmat furnizarea de arme ale Federației Ruse/foto Unian, Alexander Sinitsa

Republica Belarus, care a purtat de fapt război împotriva Ucrainei încă din primele zile ale invaziei Ruse, a confirmat furnizarea de arme țării agresoare.

Acest lucru este raportat de Biroul Belarus De Radio Liberty cu referire la prim-ministrul Roman Golovchenko.

În special, el a subliniat că armele din Belarus sunt solicitate nu numai în țară, ci și pentru ” nevoile Federației Ruse 

Avem programe comune. Acum lucrăm intens pentru a îmbunătăți ceea ce a fost, desfășurăm activități de cercetare și dezvoltare, inclusiv ținând cont de experiența evenimentelor din Ucraina”, a recunoscut el.

În același timp, Golovchenko, care a condus Comitetul Militar-Industrial de stat în 2018-2020, a recunoscut dificultățile cu exportul produselor complexului militar-industrial din cauza sancțiunilor occidentale. În acest sens, producătorii ” angajate în substituirea importurilor, legături consolidate cu producătorii ruși.”

Reamintim că, la 8 aprilie, UE a introdus al cincilea pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse, care a rănit complexul militar-industrial al agresorului. Deci, în Rusia, producția de tancuri noi s-a oprit de fapt din cauza problemelor financiare și a lipsei componentelor importate.

După cum a raportat UNIAN, în ajunul mișcării “Iskanders” la granița cu Ucraina a fost înregistrată în Belarus. De asemenea, se remarcă faptul că în Regiunea Brest există încă unități de echipament ale Forțelor Armate ale Federației Ruse care se pot deplasa cu coloane ale Ministerului Apărării al Republicii Belarus.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.