țările occidentale și Ucraina sunt îngrijorate de faptul că regimul Lukașenko ar putea decide să participe direct la războiul dezlănțuit de Putin/t.me/modmilby Țările occidentale și Ucraina sunt îngrijorate de faptul că regimul Lukașenko ar putea decide să participe direct la războiul dezlănțuit de Putin/t.me/modmilby

Belarus a desfășurat forțe de operațiuni speciale la frontieră, ca răspuns la un grup de până la 20.000 de persoane create de Ucraina.

Acest lucru a fost anunțat de șeful Statului Major General al Forțelor Armate din Belarus Viktor Gulevich.

Trupele sunt desfășurate în trei direcții tactice.

“În direcția operațională sudică, gruparea creată de Forțele Armate ale Ucrainei cu o forță totală de până la 20 de mii de oameni necesită, de asemenea, o reacție din partea noastră. Forțele de operațiuni speciale desfășurate în trei zone tactice asigură securitatea Belarusului”, a spus el.

În plus, începând de astăzi, Statul Major General al Belarusului efectuează o inspecție a două zone teritoriale de apărare, unitățile dislocate de trupe teritoriale vor îndeplini sarcini de protejare a “obiectelor importante”.

ce a precedat

Pe 10 mai, o “verificare” bruscă a trupelor a început în Belarus din cauza exercițiilor NATO pe teritoriul țărilor membre ale Alianței. Trupele au fost trimise în aceste zone.

în ajunul prietenului lui Putin, autoproclamatul “președinte” al Belarusului Alexander Lukașenko a recunoscut că “operațiunea specială” a Federației Ruse în Ucraina “s-a târât”.

Țările occidentale și Ucraina sunt îngrijorate de faptul că regimul Lukașenko ar putea decide să participe direct la războiul declanșat de Putin și să trimită zeci de mii de trupe în luptă cu AFU.

la începutul unui război pe scară largă, Lukașenko a oferit teritoriul țării pentru desfășurarea lansatoarelor de rachete și a altor arme ale Forțelor Armate ruse pentru greve asupra orașelor ucrainene.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *