Belarus a restricționat intrarea în regiunile învecinate din Regiunea Gomel cu Ucraina/foto ua.depositphotos.com Belarus a restricționat intrarea în regiunile învecinate din Regiunea Gomel cu Ucraina/foto ua.depositphotos.com

Belarus a impus restricții temporare la intrarea și șederea în regiunile care se învecinează cu Ucraina în Regiunea Gomel până la 31 August 2022.

Acest lucru este raportat de Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina, informând despre situația operațională în legătură cu invazia rusă.

“Pentru a asigura regimuri administrative, polițienești și de contrainformații sporite în Republica Belarus, restricțiile temporare de intrare și ședere în districtele Braginsky, Loyevsky și Khoinik din Regiunea Gomel care se învecinează cu Ucraina sunt introduse până la 31 August 2022”, se arată în raport.

Potrivit Statului Major General, situația din direcțiile Volyn și Polessky rămâne fără modificări semnificative.

“Anumite unități ale Forțelor Armate ale Republicii Belarus continuă să îndeplinească sarcini pe bază de rotație pentru a proteja granița Belarus-ucraineană, gruparea este întărită de unități de brigăzi ale trupelor interne ale Ministerului Afacerilor Interne al republicii”, se spune în mesaj.

Statul Major General constată că amenințarea de rachete și atacuri aeriene din Belarus împotriva obiectelor de pe teritoriul Ucrainei rămâne.

Citește și:  un Fost militar rus cu pașaport ucrainean a fost reținut la granița cu Belarus Un Fost militar rus cu pașaport ucrainean a fost reținut la granița cu Belarus amenințarea unei greve nucleare asupra Ucrainei: Istoricul a numit obiectivul lui Putin despre Belarus Amenințarea unui atac nuclear asupra Ucrainei: Istoricul a numit obiectivul lui Putin despre Belarus Ministerul de Interne a vorbit despre amenințarea unei noi ofensive rusești în nordul Ucrainei Ministerul de Interne a vorbit despre amenințarea unei noi ofensive rusești în nordul Ucrainei

Anterior, Statul Major General a raportat că o divizie a sistemelor de rachete tactice Iskander-M a fost mutată în zona așezării Luninets din Regiunea Brest.

Potrivit expertului militar ucrainean, colonelul de rezervă Oleg Jdanov, președintele rus Putin îl obligă pe Lukașenko să lovească în direcția Luțk-Lviv.

Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, Forțele Armate ale Republicii Belarus efectuează intens recunoașterea în direcțiile Volyn și Polessky, desfășurând unități suplimentare în zonele de frontieră ale regiunii Gomel. Amenințarea atacurilor cu rachete și aeriene de pe teritoriul Republicii Belarus rămâne.

La 27 mai 2022, opoziționistul Belarus, membru al Prezidiului Consiliului Coordonator, șeful departamentului anti-criză al Poporului Pavel Latushko a spus că Lukashenka se teme să ordone un atac asupra Ucrainei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.