Belarus continuă să echipeze poziții la granița cu Ucraina/foto LB.ua Belarus continuă să echipeze poziții la granița cu Ucraina/foto LB.ua

Forțele Armate din Belarus continuă să echipeze poziții la granița cu Ucraina și să efectueze recunoașterea.

Acest lucru a fost raportat de către Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

“Principalele eforturi ale unităților forțelor armate ale Republicii Belarus continuă să se concentreze pe conducerea pozițiilor de echipamente de recunoaștere și inginerie. La verificarea pregătirii în luptă a unităților, se acordă o atenție deosebită elaborării sarcinilor de depășire a obstacolelor de apă și interacțiunii producătorilor de aeronave cu echipajele elicopterelor de aviație ale armatei”, se spune în raport.

Conform situației cu invazia rusă, se spune că inamicul nu a efectuat acțiuni active în direcțiile Volyn și Polessky.

Citește și:  O treime din aviația de luptă a rămas: expertul a evaluat amenințarea aeronavelor rusești (video) O treime din avioanele de luptă au rămas: un expert a evaluat amenințarea din partea aeronavelor rusești (video)invadatorii l-au lovit din nou pe Bakhmut: au distrus o întreprindere agricolă (foto) invadatorii au lovit din nou potrivit lui Bakhmut: o întreprindere agricolă a fost distrusă (foto)

După cum a raportat anterior UNIAN, șeful Statului Major General al Forțelor Armate din Belarus Viktor Gulevich a anunțat pe 10 mai desfășurarea unui grup de forțe de Operațiuni Speciale la granița cu Ucraina.

Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, Forțele Armate din Belarus desfășoară intens recunoașterea și desfășoară unități suplimentare în zonele de frontieră.

Pe 24 mai, Alexander Lukashenko a anunțat necesitatea creării unei comenzi operaționale sudice, deoarece se temea de presiunea militară din Polonia, Lituania și Letonia.

pe 3 iunie, Liderul opoziției Belaruse Svetlana Tikhanovskaya a raportat că armata belarusă a primit ordin de atac în Ucraina, dar Înaltul comandament militar a încetinit-o.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.