Alexander Lukashenko/REUTERS photo

Partea belarusă este deja implicată în conflict din cauza lansării rachetelor de pe teritoriul său, potrivit Primului Ministru adjunct al Afacerilor Interne al Ucrainei, Yevgeny Enin.

El a anunțat acest lucru în aerul teletonului de informații.

“Suntem conștienți de faptul că conducerea rusă face tot posibilul pentru a implica partea belarusă în conflictul din Ucraina. De fapt, partea belarusă este deja implicată în declanșarea unui război agresiv împotriva Ucrainei prin furnizarea teritoriului său pentru trupele rusești, pentru tratamentul răniților, pentru lansarea de rachete de pe teritoriul Republicii Belarus”, a spus el.

Enin a adăugat că următoarea “linie roșie” este furnizarea de trupe pentru a participa direct la agresiunea împotriva Ucrainei.

“Negocierile dintre conducerea rusă și cea belarusă au avut loc astăzi și nu putem decât să ghicim despre decizie. Dar le vom vedea în curând”, a spus el.

Potrivit lui Enin, Guvernul Ucrainei a făcut tot posibilul pentru a evita aderarea Belarusului la coaliția rusă.

“Dacă acest lucru nu reușește, va complica în mod semnificativ dezvoltarea în continuare a relațiilor cu vecinul nostru”, a adăugat ministrul adjunct.

Astăzi, pe 11 martie, Serviciul de frontieră de Stat al Ucrainei a raportat că invadatorii ruși au atacat teritoriul Belarus la granița cu Ucraina.SSU a remarcat că un astfel de atac și acțiunile inamicului asupra așezărilor din Belarus sunt o provocare deliberată de a atrage forțele armate ale Republicii Belarus în războiul cu Ucraina.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.