Belarus este un complice al crimelor din Federația Rusă/foto REUTERSBelarus este un complice la crimele din Federația Rusă/foto de REUTERS

Belarus, care a contribuit la invazia rusă a Ucrainei în februarie, furnizează în prezent anumite tipuri de muniție trupelor invadatoare ale Federației Ruse.

Acest lucru este menționat în informațiile operaționale ale Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina cu privire la invazia rusă începând cu ora 18:00 Din 2 August.

“Conform informațiilor disponibile, Republica Belarus continuă să furnizeze anumite tipuri de muniție pentru nevoile forțelor armate ale Federației Ruse”, informează statul major General.

De asemenea, se remarcă faptul că în direcțiile Volyn și Polessky, compoziția, starea și poziția unităților forțelor armate ale Republicii Belarus în regiunile Brest și Gomel rămân neschimbate.în plus, amenințarea atacurilor cu rachete de pe teritoriul Republicii Belarus rămâne.

Se mai spune că, în direcția Seversky, inamicul nu încetează să bombardeze pozițiile trupelor ucrainene de pe teritoriul Federației Ruse și să efectueze recunoașterea aeriană în zonele de frontieră din regiunile Chernihiv și Sumy.

După cum sa menționat în Statul Major General, inamicul continuă să desfășoare operațiuni militare în direcția Slobozhansky pentru a menține granițele ocupate și pentru a împiedica crearea condițiilor favorabile pentru reluarea ofensivei de către forțele de apărare ucrainene. Inamicul ia măsuri pentru a reface pierderile de personal, precum și armele și echipamentele militare.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *