Belarus își mută echipamentul militar mai aproape de Ucraina/Screenshot Belarus își mută echipamentul militar mai aproape de Ucraina/Screenshot

În Belarus, a fost observat un eșalon de 50 de echipamente, care se îndreaptă spre granița cu regiunea Volyn. Pe multe dintre mașini, puteți observa un semn de identificare – un pătrat roșu.

Acest lucru este raportat de canalul Telegram “Belaruski Gayun”, care monitorizează mișcarea echipamentului inamic pe teritoriul Belarusului, notifică lansările de rachete etc.

În special, activiștii au numărat:

Raportul notează că astăzi, în jurul orei 08:00, trenul a părăsit Grodno, după care a fost observat la diferite stații în direcția Brest.

Activiștii au aflat, de asemenea, că majoritatea echipamentelor se aflau în Khoyniki din 7 mai, fiind încărcate pe eșalon. Anterior, a fost folosit pentru a consolida granița cu Ucraina în Regiunea Gomel. Cealaltă parte mai mică a fost folosită și pentru întărirea frontierei cu Polonia, iar acum este transportată în direcția Brest.

Anterior, Belarus a anunțat organizarea de “exerciții de mobilizare” în apropierea frontierei ucrainene. Se preconizează că exercițiile vor avea loc în perioada 22 iunie – 1 iulie în Regiunea Gomel (aproximativ 100 km de Ucraina, de la Gomel până la graniță-47 km).Chiar mai devreme, Lukashenka, temându-se de presiunea militară din Polonia, Lituania și Letonia, a anunțat crearea unei noi comenzi operaționale. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.