mormintele au fost săpate cu o săptămână înainte de explozie/captură de ecran mormintele au fost săpate cu o săptămână înainte de explozie/captură de ecran

Cercetătorii independenți OSINT și-au efectuat analiza imaginilor prin satelit publicate în rețeaua teritoriului coloniei Yelenovo, unde au fost executați anterior peste 50 de prizonieri de război și au ajuns la noi concluzii.

Așadar, cercetătorul OSINT Alexander Oliver, referindu-se la videoclipul analizat de fondatorul Bellingcat, a observat morminte proaspete în imagini, probabil săpate înainte de explozia de la peretele nordic al coloniei.

Imaginile vechi arată că prizonierii de război au fost adăpostiți în blocul principal al închisorii, departe de clădirea distrusă, care se pare că se află în afara perimetrului interior.

Mormintele au fost săpate cu o săptămână înainte de explozie, credea fondatorul Bellingcat. Oliver scrie că mormintele ar fi putut fi pregătite cu două zile înainte de explozie.

“Dacă acestea sunt morminte, atunci aceasta este o altă dovadă că aceasta a fost o crimă de război rusă pre-planificată”, a scris Oliver.

Citește și:  nu dați odihnă nici celor vii, nici celor morți: dușmanii au denazificat cimitirul din regiunea Sumy (foto) Ei nu dau odihnă nici celor vii, nici celor morți: dușmanii au “denazificat” cimitirul din regiunea Sumy (foto) Nikolaev devine al doilea Mariupol-președinte al Consiliului regional Nikolaev devine al doilea Mariupol-președinte al Consiliului regional  Chubais a fost în terapie intensivă : a fost diagnosticată o boală rară-Sobchak Chubais a fost în terapie intensivă: a fost diagnosticată o boală rară-Sobchak

El a recunoscut că pot exista morminte săpate în lagărele POW, dar acest caz particular vorbește despre intențiile reale ale ocupanților de a executa luptătorii.

“Numărul posibilelor morminte care par proaspete în aceste imagini și amploarea crimelor de război par a fi mai mult decât o coincidență. Cred că prizonierii de război ar fi putut fi uciși înainte de explozie, care a fost folosită ulterior ca acoperire pentru a da vina pe Ucraina”, a adăugat Oliver.

După cum a raportat UNIAN, în noaptea de 29 iulie, a avut loc o explozie pe teritoriul fostei colonii corecționale din satul Elenovka, pe teritoriul ocupat temporar din regiunea Donetsk. Drept urmare, clădirea în care au fost păstrați prizonierii de război ucraineni, retrași din uzina Azovstal, a fost distrusă.

Imediat după explozie, Rusia a acuzat APU că a tras în Colonia penală. Potrivit părții ruse, peste 50 de apărători ucraineni au fost uciși, numărul răniților este necunoscut. Agențiile ucrainene de aplicare a legii au declarat că explozia din Yelenovka a fost un act terorist rus cu scopul de a ascunde crimele de război, de a discredita Forțele Armate ale Ucrainei, de a perturba furnizarea de arme. Ei cer ca Organizația Națiunilor Unite și Comitetul Internațional al Crucii Roșii să răspundă imediat atacului terorist și să trimită o misiune de inspecție în colonie.

Potrivit informațiilor ucrainene, atacul a fost efectuat de mercenari din PMC – urile Wagner (Liga) la instrucțiunile personale ale proprietarului nominal al PMC-urilor specificate-Yevgeny Prigozhin.

în legătură cu atacul terorist din Yelenovka, Președintele Ucrainei Vladimir Zelensky a remarcat necesitatea recunoașterii legale clare a Rusiei ca sponsor de Stat al terorismului.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.